Presedintele Traian Basescu a declarat ca optiunea sa ramane de a forma un guvern de dreapta, subliniind ca acest lucru s-ar putea realiza daca liberalii renunta la optiunea de a da primul-ministru.
"Optiunea mea ramane valabila ca si cea din 2004, ca si cea din 2008: sa formez un guvern de dreapta. Totul este, in ceea ce-i priveste pe liberali, daca isi mai mentin optiunea de a da prim-ministru. Atunci, nu va fi posibil, pentru ca am deja o experienta cu premier liberal. Dar, in rest, optiunea mea ramane o optiune temeinica pentru o solutie de dreapta", a declarat Traian Basescu, citat de Ziarul de Iasi.

Basescu a reiterat ideea existentei a doua mari partide pe scena politica, plus UDMR, modalitate prin care s-ar evita si "mereu nefericitele coalitii".

"Asta ne-ar duce si la evitarea goanei partidelor dupa parlamentari si ar evita si mereu-nefericitele coalitii. Le spun nefericite coalitii pentru ca, privind in istoria recenta, constatam ca a fost o mare coalitie in 1996 - 2000 si a fost un esec, a fost o coalitie in 2004 - 2008 si a fost un esec politic, iar acum un alt esec, PDL-PSD. Cred ca cel putin in urmatorii 10 - 20 ani Romania are nevoie de guvernari puternice. V-as aduce aminte aici eficienta Guvernului Nastase, care a fost un guvern monocolor, cu usoara sustinere din Parlament, si a fost mult mai eficient", a mai spus seful statului.

Intrebat despre implicarea in hotararile adoptate la nivelul PDL, Traian Basescu a precizat ca este "o poveste creata de presa", transmite NewsIn.

"Este o poveste la fel ca si aceea cu dictatura, la fel ca aceea cu traficul de armament al lui frate-meu sau ca aceea cu apartamentul cumparat de fiica mea. Deci, sunt clisee pe care presa le-a creat. Si nu toata presa, ci ma refer aici la televiziunile care mi-au fost permanent ostile: grupurile de presa ale domnilor Voiculescu si Vantu, in care eu cred ca si romanii incep sa nu mai creada. Nu sunt un om care sa tina sub control PDL si va asigur de asta", a sustinut Basescu.

PNL "face legea"

Liderul PNL Ludovic Orban a comentat optiunea lui Traian Basescu privind o guvernare PDL-PNL dupa alegeri, subliniind ca PNL are un program de guvernare care va fi baza "oricarei negocieri cu orice partid in vederea constituirii unui Guvern".

"Sincer, ma indoiesc ca Traian Basescu si cu camarila sa pot sa vada ce se intampla dupa alegeri. De altfel, oricum ei actioneaza dupa principiul <<Dupa noi, potopul>>. Dupa alegerile prezidentiale, domnul Basescu sunt convins ca se va intoarce pe mare, am avut grija de el sa nu ramana somer dupa pierderea mandatului pentru ca sunt convins ca Romaniei ii va merge cu atat mai bine cu cat e mai departe de tara Traian Basescu" a comentat prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban, adaugand ca actualul presedinte ar putea prinde curse "prin Australia, America de Sud".

Intrebat daca exclude varianta inaintata de Traian Basescu, Ludovic Orban a replicat: "Traian Basescu sa nu vanda pielea ursului din padure. Dupa alegerile prezidentiale, PNL are un program de guvernare, de relansare economica, de reducere a taxelor si impozitelor, de sitmulare a investitiilor si de creare de locuri de munca. Acest program de guvernare va fi baza oricarei negocieri cu orice formatiune politica in vederea constituirii unui Guvern".




Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.