UPDATE: Pagina de internet a lui Traian Basescu, www.basescu.ro, a fost clonata pe domeniul www.traianbasescu.ro, un site care, desi arata din punct de vedere grafic cu cel facut de GMP pentru campania presedintelui, parodiaza mesajele acestuia, inclusiv pe cele legate de referendumul pentru unicameral. Accesul la acest site a fost interzis ulterior.
Site-ul nu mai poate fi momentan accesat, utilizatorii fiind directionati automat, de pe adresa traianbasescu.ro, pe site-ul oficial de campanie al sefului statului.

Recent aparutul site clona al paginii oficiale care apartine candidatului la presedintie Traian Basescu nu mai poate fi accesat din aceasta dupa-amiaza. Dupa ce presa a scris despre siteul-clona, care parodia toate mesajele existente pe pagina oficiala a lui Basescu, staff-ul sefului statului a reusit sa remedieze problema, astfel ca acum un click pe traianbasescu.ro duce automat la continutul siteului oficial, basescu.ro.

"Campania murdara la care se preteaza contracandidatii domnului Traian Basescu a ajuns si pe internet. A fost clonat unul dintre siteurile care apartin de mai multi ani presedintelui, www.traianbasescu.ro, situatia s-a remediat si speram ca asemenea practici sa inceteze, pentru ca cetatenii sa poata fi corect informati", a precizat pentru NewsIn purtatorul de cuvant al prezidentiabilului Traian Basescu, Sever Voinescu.

Desi a aparut de putin timp pe internet, site-ul de campanie a presedintelui Basescu a fost deja clonat. Clona, traianbasescu.ro avea aceeasi grafica cu a site-ului original, insa toate mesajele si declaratiie presedintelui au fost refacute, astfel ca in loc de sloganul "De ce le e frica nu scapa!", ce apare alaturi de poza sefului statului, pe siteul-clona a aparut unul nou- "De ce ti-e frica, pasarica?", aluzie la formula pe care Basescu a utilizat-o la un moment dat pentru a se adresa unei ziariste. De asemenea, in locul indemnului "Hai la referendum!", a stat scris mesajul "Hai la revedere!".

Viziunea sefului statului pentru viitorul mandat s-a transformat in "Viziunea mea pentru o dictatura sanatoasa!". "Vad o Romanie in care sa am mai multa putere. Ca presedinte n-am facut nimic. Dati-mi Guvernul, Parlamentul si Justitia si voi face tot ce vreau! Vad un Guvern mai suplu si mai blond. Vad un Parlament atat de mic, incat Emil Boc sa se simta mare", sunt cateva dintre mesajele parodiate.

"Pe timp de criza, cineva trebuie sa fie sacrificat. Si n-am de gand ca aceasta criza sa fie platita din buzunarul meu sau al altor oameni cinstiti ca Adriean Videanu, Radu Berceanu sau Elena Udrea", au mai scris autorii site-ului.

Pe site s-au facut aluzii la principalele scandaluri in care a fost implicat numele lui Traian Basescu: casa fiicei sale Ioana, fuga lui Omar Hayssam. Citatul "Am demonstrat ca tinerii pot avea o casa in Romania. Fiica mea Ioana are o casa de 800.000 de euro. Doar cei care muncesc cinstit fac imprumut pe 30 de ani ca sa-si cumpere o garsoniera de 40.000 de euro. Salariul este un moft. Din tunuri iti faci un rost! », apare la rubrica « Case pentru tineri din vanzari anterioare ».

Potrivit NewsIn, la sectiunea "oameni care ma sustin" aparea fotografia lui Omar Hayssam, iar citatul de sub imagine se afla un presupus citat de-al presedintelui Basescu, asa cum a aparut el extras intr-o stenograma aparuta recent in presa ce ar relata o discutie dintre consilierul de la Cotroceni Constantin Degeratu si Hayssam : "Eu sunt presedintele... iti garantez ca nimeni nu se atinge de un fir de par de-al tau!".

Citatul "Vreau o Romanie a bunului sprit" parafraza sloganul "Vreau o Romanie a bunului-simt". Cei care au clonat site-ul presedintelui mai ii atribuie acestuia si frazele: "Am distrus trei Guverne si trei coalitii pana acum. Iar asta a fost doar incalzirea. Nu mi-am propus sa scot tara din criza. Mi-am propus doar s-o conduc acolo. Si am reusit!".

Celebra replica "Sa traiti bine!" s-a transformat in "Sa traiesc bine!", romanilor fiindu-le rezervat un nivel de trai "ca in Trinidad Tobago". Siteul-clona are si sectiunea "forum", iar forumistii sunt nimeni altii decat Renate Weber, Alina Mungiu Pippidi, Mircea Dinescu, Andrei Plesu sau Mircea Cartarescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.