Presedintele Traian Basescu a afirmat, sambata, la Iasi, ca sistemul educational romanesc este ineficient si nu da nicio speranta Romaniei, subliniind, in acelasi timp, ca reformarea acestuia se va face prin aplicarea legii educatiei nationale.
"In momentul de fata, Romania nu mai are un sistem de educatie eficient. (...) Sistemul de educatie romanesc este bazat pe memorare, pe tinut minte ce am invatat la scoala. Ori, pentru a fi un sistem competitiv, trebuie un sistem care sa genereze competente, capacitatea de a face ceva indiferent de scoala sau nivelul terminat", a declarat Traian Basescu, la o intalnire cu autoritati si personalitati din Iasi, transmite NewsIn.

Seful statului a adaugat ca nicio tara nu poate fi prospera daca nu produce competenta.

Potrivit presedintelui, evaluarile externe si interne, din ultimii trei ani, ale sistemului educational din Romania, au confirmat ideea ca tara noastra are "un sistem de educatie care nu da nicio speranta Romaniei".

"Nu va fi usor (schimbarea sistemului de educatie, n.r.) pentru ca odata cu transformarea interna a sistemului romanesc de educatie se produce si translatia catre administratia locala. Si aici este una din cheile succesului reformei in educatie. In primul rand, s-a vizat depolitizarea scolii. In acelasi timp, obiectivul major a fost apropierea scolii de comunitate - sistemul de conducere a scolii devine un sistem in parteneriat cu administratia locala", a spus Traian Basescu.

Presedintele tarii a mai spus ca, in ciuda dezamagirilor din ultimii 20 de ani, dascalii vor accepta legea educatiei nationale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.