Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat vineri ca PNL "il someaza" pe presedintele Traian Basescu sa-i retraga mandatul premierului desemnat Lucian Croitoru si sa-l numeasca pentru aceasta functie pe Klaus Johannis, sustinut si de PSD si UDMR.
"Il somam pe presedintele Romaniei sa renunte la teatrul absurd in care ne-a obligat sa jucam, propunand un premier care nu are sprijinul majoritatii parlamentare. Il somam sa desemneze in functia de prim-ministru pe candidatul majoritatii parlamentare si anume pe Klaus Johannis. Ii solicitam sa-i retraga mandatului lui Lucian Croitoru, pentru ca ceea ce este evident pentru toata lumea trebuie sa devina evident si pentru donnul Basescu, si anume faptul ca Guvernul Croitoru nu are cum sa fie investit de Parlament si orice tergiversare procedurala a actualului presedinte nu face altceva decat sa adanceasca criza politica, criza economica, sa deterioreze grav conditiile de viata ale romanilor", a declarat Orban, transmite NewsIn.

Si presedintele PNL, Crin Antonescu este de parere ca macar acum Lucian Croitoru, daca "nu este securist in misiune", ar trebui sa-si predea mandatul.

"Macar acum Croitoru ar trebui sa aiba bunul simt, daca nu este chiar securist in misiune, sa-si dea mandatul cui i l-a dat, pentru ca e foarte limpede ca nu poti sa-ti bati joc de institutia democratica a tarii - Parlamentul, cand tie iti cad 12 ministri din 14, sa mai vii la investire," a afirmat Crin Antonescu, subliniind ca daca premierul desemnat este "om normal si daca este civil" ar trebui sa renunte.

Antonescu a explicat ca Lucian Croitoru ar trebui sa faca acest gest fiindca deja PNL a anuntat ca va vota impotriva investirii, iar 12 din cei 14 ministri propusi de el au fost respinsi de comisii.

Ministrii lui Croitoru, fara succes la parlamentari


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.