Senatorul liberal Varujan Vosganian considera ca tensiunile care au existat in perioada guvernarii CDR intre PNTCD-ul din acea vreme si PNL nu vor fi o piedica in realizarea unificarii celor doua formatiuni, transmite AMPress. "Intre melancoliile pe care le are PPCD cu PNL si melancoliile PPCD cu PD, cred ca cele cu PNL sunt mai duioase", a declarat Vosganian. Desi sondajele arata ca PNL este mai slab cotat in sondaje decat PD, Vosganian sustine ca "situatia actuala a PNL este stabila si nu in declin".

"PNL sta mai prost in peceptia publica decat PD. Sondajele arata ca PD e mai dinamic in ultima vreme, insa PNL nu a pierdut, ci are aceeasi zestre electorala de 18-20 la suta, ca cea de la alegeri. Ascensiunea PD s-ar putea sa fie o consecinta fireasca a campaniei prezidentiale si a pregatirii indelungate a Congresului lor", a afirmat Vosganian, miercuri seara, intr-o emisiune de televiziune, precizand ca liderul PNL, Calin Popescu-Tariceanu, a avut "o prestatie buna, un limbaj civilizat si deschidere spre dialog" in cele sase luni de cand conduce Guvernul si nu i se poate imputa stagnarea partidului. "Pentru PNL important este ca aceasta atitudine de dialog civilizat sa fie armonizata si cu o deschidere spre dialog in interior", a adaugat Varujan Vosganian.

Pe de alta parte, senatorul liberal considera ca toate discutiile in public despre declansarea alegerilor anticipate si remanierea guvernamentala "au dus la scaderi la bursa" pentru PNL. Cu toate acestea, el a recunoscut ca daca i s-ar propune o functie de ministru in Executiv, cel mai probabil in fruntea Finantelor, nu ar refuza. "Ar fi ridicol ca cineva care propune un program de guvernare fiind unul dintre autorii platformei de guvernare a Aliantei PNL-PD - n.r.) sa refuze sa intre in structura executiva, sa participe la guvernare", a mai spus Vosganian.

Gardianul

Sursa: GardianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.