Presedintele Traian Basescu a afirmat, marti, la GDS, ca isi propune instalarea cat mai rapida a unui cabinet, precizand ca daca Guvernul Croitoru nu va fi investit de Parlament va desemna un alt premier, astfel ca inainte sau dupa alegeri sa se formeze majoritate parlamentara.
Traian Basescu a spus ca spera sa atraga o parte a actualei majoritati parlamentare intr-o constructie guvernamentala solida. "Vreau sa atrag o parte din ei la guvernare, partea cea mai buna a partii rele. Daca nu inainte, imediat dupa prezidentiale sa avem un nou guvern", a spus Basescu.

Legat de posibilitatea ca ministrii cabinetului lui Lucian Croitoru sa nu primeasca increderea Parlamentului, seful statului a spus ca doreste instalare unui guvern chiar si inainte de alegerile prezidentiale. "Va asigur ca voi face ce trebuie. Obiectivul ar fi, daca nu trece de Parlament, sa avem un nou guvern inainte de alegeri. Obiectivul meu acesta este. Dar nu plecati de la premisa ca e bine sa cada guvernul", s-a adresat Basescu membrilor GDS prezenti la dezbaterea cu seful statului, transmite NewsIn.

In urma cu o saptamana, presedintele Basescu avertiza ca, daca Guvernul Croitoru cade in Parlament, incepe procedura de dizolvare a Parlamentului, aratandu-si disponibilitatea de a recurge la aceasta strategie, pomenita si de alti lideri PDL.

Pe de alta parte, la dezbaterea de la GDS, Traian Basescu a spus ca este posibila constituirea unei majoritati guvernamentale dupa alegeri, fiind insa necesara desemnarea unui prim-ministru care sa continue procesul de modernizare a statului. Basescu s-a declarat increzator ca se vor gasi partide politice dispuse sa sustina un Guvern stabil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.