Pe siteul sustinatorilor presedintelui Basescu, basescupresedinte.ro, sunt postate filmulete in care patronii de trusturi media si lideri PSD si PNL afisaza pancarte care ii incrimineaza si un sondaj legat de modul cum "trusturile de presa ale lui Vantu si Voiculescu" reflecta actualitatea politica.
www.basescupresedinte.ro, siteul despre care seful statului a afirmat intr-o emisiune televizata ca este "pentru prieteni", reuneste pana acum o comunitate de 514 membri, sustinatori ai lui Traian Basescu, care posteaza zilnic articole de informatie si de opinie si filmulete de campanie.

Unul dintre filmuletele de pe site ii infatisaza pe "mogulii" trusturilor de presa, dar si pe lideri politici adversari ai lui Traian Basescu, purtand pancarte cu mesaje incriminatoare, de genul "Noi manipulam, in tacere, Romania, din spate".




Cel care deschide seria "mogulilor" este Dan Voiculescu care tine in mana un afis pe care sta scris "Noi manipulam, in tacere, Romania, din spate", Sorin Ovidiu Vantu unul cu mesajul "Noi stim ca justitia ne scapa mereu", jurnalistul Sorin Rosca Stanescu are in dreptul sau mesajul "Noi ne traim, dupa o viata fara munca, batranetea in lux", in timp ce Dinu Patriciu arata, de pe bancheta din spate a unei masini, un mesaj care spune "Noi nu iesim in fata".

Nici politicienii nu scapa ironiilor fanilor presedintelui. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, sta pe o banca si poarta o pancarta cu mesajul "Noi ne nastem luand spaga si murim cu ea". Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, transmite ca "Noi nu trebuie sa ducem Romania inainte", in timp ce presedintele liberal Crin Antonescu spune: "Noi vrem doar functii si putere. Noi avem incredere in acei oameni care s-au obisnuit sa va minta".

Mircea Geoana, presedintele PSD, transmite mesajul "Noi nu cerem nimic pentru ca luam singuri", Viorel Hrebenciuc tine in maini un afis pe care scrie "Noi suntem cei care abandonam politicienii care nu au grija de noi", iar liderul PRM Corneliu Vadim Tudor transmite ca "Noi nu ne simtim in pericol".

Fanii presedintelui au adaptat si clipul piesei compuse de trupa de hip-hop Parazitii pentru campania Realitatea TV- "Noi vrem respect!", intitulat "Realitatea tv catre pagubitii FNI- Noi vrem respect!", punand un colaj de imagini cu patroni ai trusturilor de presa si realizatori TV ai trusturilor respective, transmite NewsIn.

Pe site exista si un sondaj de opinie dedicat acelorasi "moguli", vizitatorii fiind invitati sa raspunda la intrebarea "Cum reflecta trusturile de presa ale lui Vantu si Voiculescu actualitatea politica?". Variantele de raspuns sunt: in mod obiectiv, echilibrat; partinitor, impotriva lui Traian Basescu; partinitor, impotriva lui Mircea Geoana; partinitor, impotriva lui Crin Antonescu; sau partinitor, impotriva lui Sorin Oprescu. Cei mai multi dintre repondenti- 74.7%/509 voturi) considera ca cele doua trusturi reflecta actualitatea politica in mod partinitor, impotriva lui Traian Basescu, in timp ce 22.9% (156 voturi) sustin ca realitatea politica este redata in mod obiectiv, echilibrat.

Atacurile au inceput demult, pe internet


"Ultrasii" presedintelui nu se afla la primul atac. Campania murdara a acestora a incepun de cateva luni. Pe atunci, diversi sustinatori desemnati se infiltrau pe site-urile media si pe bloguri unde atacau agresiv orice stire si orice comentariu adus impotriva sefului statului - de la injuraturi, la amenintari, la incercari de manipulare, cainii presedintelui nu se abtin de la nimic pentru a-si proteja stapanul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.