La alegerile de maine din PD se vor infrunta nu mai putin de 83 de persoane pentru cele 10 functii de vicepresedinte si 14 de secretar executiv scoase la "concurs".

Spre deosebire de acum doua saptamani, cand Emil Boc a reusit sa castige sefia PD din pozitia de unic candidat, acum pedistii s-au imbulzit pentru a prinde un loc de vice sau de secretar executiv care sa le asigure intrarea in Biroul Permanent National al partidului. Siguri de functiile lor pot fi doar Vasile Blaga si Ion Ivascu, unicii candidati pentru obtinerea posturilor de secretar general, respectiv de trezorier.

Pentru pozitiile de vicepresedinti concurenta este de 2,3 pe un loc. Doresc sa ocupe pozitii in staff-ul partidului Liviu Negoita, Sorin Frunzaverde, Gheorghe Barbu, Radu Berceanu, Anca Boagiu, Sulfina Barbu, Ioan Oltean, Cezar Preda si Gheorghe Seculici. Acestia ar fi cei creditati cu cele mai mari sanse de a ocupa fotoliile de vice. Si-au mai depus candidaturile si lideri locali precum Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, Petru Filip, primarul din Oradea, George Scripcaru, edilul municipiului Brasov.

Pentru a-si mari sansele de reusita, o parte din cei inscrisi la sectiunea "vicepresedinti" au preferat sa-si depuna candidaturile si pentru "secretari executivi". Cornelia Cazacu, Ioan Nastea, Romeo Raicu, Vasile Nistor si Dan Carlan sunt cei care au vrut sa fie mai siguri ca prind un post in conducerea PD. Inghesuiala mai mare, de 4,28 pe un loc, este la secretari executivi. Pentru cele 14 functii s-au inscris 60 de candidati.

Veterani precum Ioan Onisei, Silvian Ionescu, Stelian Dutu, Mircea Toader sau Gheorghe Baciu se vor confrunta cu mai tinerii colegi precum Sebastian Bodu, Cosmin Popp si Liviu Nistoran. Desigur, pe lista candidatilor si-au facut aparitia si personaje aproape necunoscute, cum ar fi Maria Moata, Lucian Militaru, Mariana Chiris, care nu spun prea multe "la centru". Cei 800 de delegati la Consiliul National de Coordonare al PD vor desemna, prin vot, si componenta Comisiei Nationale pentru Statut, Etica si Litigii si a Comisiei Nationale pentru Revizie si Control.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.