Presedintele Traian Basescu a semnat ieri decretul de organizare a referendumului pentru Parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari, in ciuda opozitiei Parlamentului.
Potrivit deciziei prezidentiale, romanii vor merge la vot in 22 noiembrie nu numai pentru a-si alege viitorul presedinte, dar si pentru schimbarea structurii Parlamentului.

"Avizul Parlamentului este consultativ. Referendumul va fi organizat", a transmis Basescu, care ii cheama pe romani in noiembrie sa spuna DA sau NU urmatoarelor intrebari: "Sunteti de acord cu trecerea la un Parlament unicameral in Romania?" si " Sunteti de acord cu reducerea numarului de parlamentari la maximum 300 de persoane?"

Seful statului si-a justificat decizia blamand din nou Guvernul Tariceanu. "Am emis acest decret pentru ca timp de 5 ani nu am reusit sa conving partidele sa constituie comisia de revizuire a Constitutiei. Viziunea mea despre Parlament este ca el trebuie simplificat si eficientizat", a declarat presedintele, garantand ca in timpul campaniei pentru referendum va aduce si alte argumente in favoarea acestei "solutii" pentru a convinge romanii sa spuna "DA".

Potrivit lui Basescu, "instaurarea dictaturii" prin trecerea la un Parlament unicameral este doar "o minciuna" menita sa induca in eroare electoratul. Una din miniciunile care se propaga este instalarea dictaturii. Este o afirmatie de natura sa induca in eroare electoratul. In interiorul UE sunt 15 state cu Parlament unicameral si 12 cu Parlament bicameral", a incheiat Basescu.

"Daca nu pot fi mai buni, macar sa ii facem mai putini"



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.