Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat ieri ca PSD, PNL, UDMR si grupul minoritatilor ii vor recomanda lui Lucian Croitoru la intalnirea de marti sa-si depuna mandatul, gest care l-ar forta pe presedintele Basescu sa-si dezvaluie jocul, adica sa propuna un premier de la PDL.
Intrebat ce poate face PSD pentru a "dejuca" planul lui Basescu de a mentine Guvernul Boc pana la alegeri, Iliescu a raspuns: "Ceea ce se face acum: sa respinga aceasta propunere si ideea ca sa se intalneasca toate partidele si sa-i spuna omului in fata ca a intrat intr-un joc care nu-i al lui, sa-si depuna mandatul inapoi presedintelui".

Iliescu a precizat ca in acest fel seful statului ar fi "fortat" sa "isi dezvaluie jocul pana la capat". "O sa vina cu o propunere din partea PDL pe care bineinteles Parlamentul o respinge, deci trage de timp ca sa isi faca jocurile. Este deplorabil acest joc a unui sef de stat iresponsabil, el vorbeste despre gravitatea, necesitatea gasirii unei solutii si respinge solutia pertinenta care era cea mai fireasca", a mai spus Iliescu, completand ca "s-ar putea pana la urma sa-si dea seama ca nu are ce face".

In ceea ce priveste mentinerea actualului cabinet pana la alegeri, Iliescu a declarat ca "asta a fost calculul de la inceput, cred ca a fost calculul de la inceput ca sa faca propuneri ca sa fie respinsa de Parlament si urmeaza jocul cunoscut, ca sa prelungeasca boala pana in alegeri si sa ramana Guvernul Boc sa pregateasca alegerile". "Asta a fost gandul initial al domnului Basescu, restul e numai joc de picioare", a mai comentat Iliescu, transmite NewsIn.

Liderul PSD Mircea Geoana a anuntat duminica seara ca, in unanimitate, participantii la intalnirea cu primarul Klaus Johannis au decis sa-i propuna premierul desemnat Lucian Croitoru sa aiba o intalnire comuna cu PSD, PNL, UDMR si grupul minoritatilor marti, la ora 14.00, la Parlament.

"Decizia unanima a reprezentantilor majoritatii este sa-i oferim dlui Croitoru o intalnire comuna, marti, la ora 14.00, la Sala Drepturilor Omului din Parlamentul Romaniei. Alegerea salii a fost in mod evident indicata catre simbolistica acestui moment important. (...) Ii facem o invitatie oficiala, formala, politicoasa ", a anuntat Geoana.

Liderul PSD a spus ca intalnirea cu Lucian Croitoru va avea loc doar pentru a-i comunica "ceea ce stie deja". "Dar, pentru ca suntem oameni de lume, si suntem oameni civilizati, si oameni care respectam regulile institutionale vom face aceasta formalitate. Raspunsul este previzibil, dar nu dorim sa dam senzatia ca suntem aroganti sau indiferenti fata de o procedura pana la urma minimala, conforma cu Constitutia", a spus Geoana.

El spune ca cel mai bine ar fi ca Lucian Croitoru sa isi depuna mandatul, "pentru ca este mai mult decat evident ca este folosit ca un iepure" de catre presedintele Basescu si ca nu are "niciun fel de sansa" sa gasesca sprijin in Parlament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.