CCR a respins ieri sesizarea de neconstitutionalitate initata de PDL la adresa motiunii de cenzura a PNL si UDMR, motiune care urmeaza sa fie dezbatuta marti in Parlament.
Astfel, potrivit contextului, ziua de luni ar putea fi ultima din mandatul Guvernului Boc, care este amenintat cu aruncarea de la putere de catre motiunea de cenzura sustinuta de cele trei partide: PNL, UDMR si PSD.

Mircea Toader, liderul de grup al deputatilor democrat-liberali, a spus ca PDL respecta decizia Curtii Constitutionale privind respingerea sesizarii de neconstitutionalitate a motiunii de cenzura a PNL si ca va actiona in consecinta.

Democrat-liberalul a afirmat ca judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei au solutionat o disputa privind constitutionalitatea demersului initia de liberali si UDMR, solutie pe care PDL intentioneaza sa o respecte. "De aia este o decizie a Curtii Constitutionale, pentru ca ea trebuie respectata. Aceasta a fost opinia noastra, am avut o divergenta de opinie si de interpretare. Cum a hotarat Curtea, asa facem", a declarat Toader dupa decizia CCR.

El a refuzat sa evalueze sansele ca motiunea "11 impotriva Romaniei" sa treaca. "Vedem maine. Noi avem varianta de a ne prezenta la motiune, de a ne sustine punctul de vedere si de a participa la vot", a mai spus Toader.

Presedintele PNL Crin Antonescu a salutat decizia CCR spunand ca judecatorii Curtii dau speranta ca "eforturile lui Traian Basescu si ale PDL de a anula statul de drept din Romania sunt sortite esecului".

"Salut decizia CCR. Ea ne demonstraza ca in Romania aceasta institutie poate da o lectura corecta Constitutiei si de asemenea ne creeaza speranta ca eforturile lui Traian Basescu si ale PDL de a anula statul de drept din Romania sunt sortite esecului datorita faptului ca exista instante care functioneaza normal", a comentat Antonescu.

Liderul PSD, Mircea Geoana, a afirmat, despre decizia CCR de a declara drept constitutionala initiativa opozitiei de a depune motiunea de cenzura "11 impotriva Romaniei", ca Romania este un stat de drept, iar Victor Ponta spune ca decizia CCR face PDL " de ras" .

Intrebat cum comenteaza decizia Curtii Constitutionale, Geoana a raspuns sec: "Romania este un stat de drept", la intrarea in sedinta de luni a grupurilor parlamentare reunite ale PSD.

Vicpresedintele PSD, Victor Ponta, a spus si el ca solicitarea PDL catre CCR cu privire la motiune a fost facuta din incompetenta. "Cred ca cei de la PDL s-au facut de ras pentru ca orice student din anul I de la Facultatea de Drept stia ca motiunea poate fi depusa si ca trebuie dezbatuta si ca este dreptul suveran al Parlamentului de a acorda sau retrage increderea unui Guvern. Solicitarea PDL ori a fost facuta din incompetenta, ori din dispret pentru Constitutie si ambele variante sunt foarte grave", a afirmat Victor Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.