Premierul Emil Boc a sustinut ca recalcularea pensiilor speciale va duce la o economie evaluata intre 500 si 800 milioane de euro pe an si ca aceasta recalculare este principalul motiv al opozitiei parlamentarilor PSD si PNL fata de asumarea raspunderii pe Legea reformei sistemului de pensii.
Emil Boc a apreciat ca proiectul de reforma a sistemului de pensii readuce echitatea intre diverse categorii de pensionari prin eliminarea pensiilor parlamentarilor si recalcularea pensiilor speciale. "Daca nu facem aceasta reforma, in viitor nu vom mai avea bani pentru plata pensiilor si nici pentru cresterea pensiilor pe viitor. Doar din recalcularea pensiilor speciale se va face o economie cifrata intre 500 si 800 de milioane de euro pe an", a declarat Boc, joi, la finalul sedintei Colegiului Director al PDL.

Boc a apreciat ca initierea si sprijinirea motiunii de cenzura de catre opozitie are ca principal motiv eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. "Guvernul nu bate pasul pe loc de teama motiunii de cenzura. Este clar ca motiunea este pentru a bloca reforma sistemului de pensii, ca a fost facuta sa pastreze pensiile parlamentarilor PSD si PNL pentru ca lumea trebuie sa stie ca PDL a avut inca din ianuarie un proiect de lege de eliminare a lor (...) Motiunea este facuta ca nu cumva sa ne atingem de pensiile dragilor de parlamentari PSD si PNL. Ei sunt interesati doar de bucatica lor. Privilegiile sunt greu de dat jos in aceasta tara. Am invatat asta de cand sunt prim-ministru", a spus Boc despre motiunea de cenzura impotriva Cabinetului pe care il conduce, programata sa fie dezbatuta martea viitoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.