Colegiul Director National al Partidului Democrat Liberal a aprobat in unanimitate sustinerea candidaturii lui Traian Basescu pentru un nou mandat de presedinte, a anuntat joi liderul PDL Emil Boc.
"In luarea acestei decizii, PDL a avut in vedere realizarile din primul mandat ale presedintelui care au vizat reforma statului si nu in ultimul rand modernizarea Romaniei", a spus Boc.

Emil Boc a spus ca presedintele Traian Basescu nu a fost invitat la sedinta Colegiului Director.

Boc a afirmat ca votul unanim al Colegiului Director National al partidului este suficient pentru sustinerea candidaturii lui Traian Basescu pentru un nou mandat, precizand ca "nu-i timp de baloane si balonase".

Membrii Colegiului Director al PDL au decis, in unanimitate, sa sustina candidatura presedintelui in exercitiu Traian Basescu pentru un nou mandat de sef al statului, transmite NewsIn.

"PDL a avut in vedere realizarile din primul mandat ce au vizat reforma statului. In primul rand, este vorba de intrarea Romaniei in Uniunea Europeana incepand de la 1 ianuarie 2007, apoi impunerea votului uninominal ca urmare a referendumului organizat de presedinte pentru alegerea parlamentarilor in colegii uninominale, si nu pe liste. In al treilea rand, este accesul la dosarele fostei Securitati, lucru ce parea a nu se realiza niciodata. Este vorba si de cota unica de impozitare, principalul element al cresterii economice si a stimularii mediului de afaceri", a declarat Boc la finalul sedintei Colegiului Director al partidului.

Boc a mai invocat ca argumente in sprijinul sustinerii lui Basescu si impunerea pensiei sociale minim garantate de 350 de lei si proiectele europene initiate de Traian Basescu referitoare la Dunare, la Marea Neagra si la conducta Nabucco.

Totodata, democrat-liberalii si-au afirmat sprijinul pentru o alta serie de proiecte pentru care a militat seful statului, Boc mentionand reducerea Parlamentului la o singura Camera care sa nu aiba mai mult de 300 de membri, Legea educatiei nationale, Legea unica a salarizarii si Legea reformarii sistemului de pensii.

In ceea ce priveste speculatiile legate de o eventuala prezenta a lui Traian Basescu la Colegiul Director, Boc a afirmat ca presedintele nu a fost invitat si a precizat ca, in conformitate cu Constitutia, seful statului nu poate activa in cadrul unui partid politic.

Intrebat daca nu era necesara convocarea unei Conventii Nationale a partidului pentru desemnarea candidatului la presedintie, Boc a raspuns: "Este suficienta decizia Colegiului Director". Pe de alta parte, Boc nu a exclus posibilitatea unei Conventii in perioada urmatoare. De asemenea, liderul democrat-liberalilor a precizat ca nu va exista o lansare a candidaturii lui Basescu printr-o manifestare ampla organizata de PDL. "Nu-i timp de baloane si balonase. Baloanele sunt rosii si sunt in alta parte. Noi avem treaba", a spus presedintele PDL.

Presedintele Traian Basescu a anuntat sambata la Sannicolau Mare ca va candida pentu un nou mandat."Aici, la Sannicolau, va doresc o dupa-amiaza placuta si voi reveni la Sannicolau Mare pentru ca de acum Sannicolau Mare pentru mine a devenit un loc important, locul in care presedintele in functie anunta ca va mai candida pentru un mandat", a spus Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.