PNL si PSD vor sa depuna o plangere la Comisia juridica a Camerei Deputatilor impotriva Robertei Anastase pentru "comportamentul abuziv" pe care aceasta l-ar fi avut in ultima sedinta de plen, unde s-au discutat rapoartele Udrea si Ridzi, au declarat pentru NewsIn surse parlamentare.
Sursele citate au precizat ca initiativa a apartinut PSD, iar apoi si PNL s-a aratat de acord. Cele doua formatiuni propun ca Anastase sa fie suspendata pentru 30 de zile, transmite NewsIn.

Sedinta Camerei Deputatilor in care se discuta raportul comisiei Udrea a fost suspendata marti de presedintele Camerei, Roberta Anastase. Elena Udrea a depasit timpul regulamentar ce i-a fost alocat, consumand practic si timpul de dezbatere alocat partidelor. Dupa interventia lui Udrea, Anastase a declarat inchisa sedinta speciala, anuntand ca se trece la sedinta de plen obisnuit. PNL si PSD au acuzat-o pe Anastase ca a condus prost sedinta si a incalcat Regulamentul si au cerut reluarea sedintei, solicitare careia nu i s-a dat curs.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a acuzat grupurile parlamentare PSD si PNL ca nu au respectat programul de lucru adoptat in privinta dezbaterilor asupra raportului elaborat de Comisia de ancheta Udrea si a precizat ca raportul ar putea fi reprogramat saptamana viitoare.

Potrivit lui Anastase, grupurile parlamentare PSD si PNL au decis sa nu respecte programul de lucru adoptat de catre comitetul liderilor de grup si Biroul Permanent, potrivit caruia la ora 12:30 urma sa aiba loc sesiunea de vot final, si nu continuarea dezbaterilor asupra raportului elaborat de Comisia Udrea.

"Ochi pentru ochi"

Roberta Anastase nu se lasa atat de usor "calcata in picioare" si s-a hotarat sa isi ia revansa macar fata de Mircea Geoana. Aceasta a declarat ca senatorii democrat-liberali vor depune la Comisia juridica o sesizare in ceea ce-l priveste pe Mircea Geoana, pentru ca a votat de doua ori in Biroul Permanent la punctul ce viza scrisoarea sefului statului.

"In urma a ceea ce s-a intamplat astazi in Biroul Permanent colegii mei de la Senat vor depune o sesizare la Comisia juridica in ceea ce-l priveste pe domnul Mircea Geoana, care si-a exprimat votul de doua ori in Biroul Permanent, plus ca a supus la vot o propunere care este neregulamentara", a precizat Anastase, la finalul Biroului Permanent.

Intrebata ce contine sesizarea, Anastase a raspuns ca "acelasi lucru" din sesizarea indreptata impotriva sa de catre deputatii PSD si PNL.
"Este dreptul dumnealor sa depuna acest lucru la Biroul Permanent, Comisia juridica va fi cea care va analiza. In ceea ce ma priveste, si va invit si pe dumneavoastra sa lecturati regulamentul, am convingerea ca nu am incalcat acest regulament. E un lucru pe care il stiu foatrte bine liderii de grup, dar fac in momentul acesta un joc politic care se poate explica intr-o perioada de campanie electorala si pana la urma ai nevoie, nu-i asa, ca functia de presedinte al Camerei sa nu te incomodeze de vreo culoare tocmai pentru a-ti conserva privilegiile", a spus Anastaes legat de sesizarea PSD si PNL la adresa ei.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.