Mircea Geoana a declarat luni ca vrea "sa atraga un semnal de alarma cu privire la planul real" pe care Traian Basescu l-ar avea prin Legea salarizarii unice, respectiv concedierea a 20% din salariatii publici, presedintele PSD transmitand sindicalistilor ca formatiunea e dispusa sa modifice legea.
"PSD, astazi in opozitie, vrea sa traga un semnal de alarma cu privire la planul real pe care domnul Traian Basescu l-a enuntat deja, ca in spatele acestei legi de salarizare sa existe un plan de reducere cu 20%, prin concedierea a 20% din salariatii publici din Romania", a afirmat Geoana, comentand greva generala din sectorul bugetar, transmite NewsIn.

"Consideram ca aceste proteste reprezinta reactia fireasca a celor care lucreaza in sectorul bugetar in urma angajarii raspunderii guvernului Boc, la instructiunile domnului Basescu, si in absenta unui dialog social suficient de solid si suficient de asezat pentru a putea sa asiguram o lege a salarizarii unitare care sa fie echilibrata, principiala si eficienta", a sustinut liderul PSD.

De asemenea, Geoana a apreciat ca "un astfel de proiect este inacceptabil, profund gresit din punct de vedere economic si profund nedrept din punct de vedere social". "PSD lanseaza o invitatie pentru un dialog structurat cu reprezentantii sindicatelor, suntem dispusi sa operam modificarile in cadrul acestei legi (a salarizarii, n.r.) in intervalul de sase luni pe care-l avem in acest moment la dispozitie", a mai declarat presedintele PSD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.