Traian Basescu a declarat presei, duminica, la Ludus, in judetul Mures, ca, in cazul in care nu mai castiga un mandat la Presedintie, nu isi face probleme, deoarece are "o meserie foarte buna" si nu este "un somer din politica".
Intrebat ce va face daca nu va castiga alegerile prezidentiale, Basescu a raspuns potrivit NewsIn: "Am un brevet de comandant de nava, pe care mi l-am revalidat anul trecut in vara. Am pierdut toata vara cu examene la centrul de perfectionare. Sunt un om care are o meserie foarte buna, sunt calificat pentru nave de foarte mare tonaj, post foarte bine platit, deci nu sunt un somer din politica"

Seful statului a adaugat ca nu stie cat va dura mandatul noului Guvern, dar, "constitutional, acesta nu poate ramane peste perioada de 45 de zile de interimat".

Intrebat daca acum a descoperit ca agricultura si turismul sunt atuurile Romaniei, domeniile care ar putea duce la dezvoltarea tarii, Traian Basescu a spus ca de peste un an vorbeste despre acestea in Parlament, dar ca, de acum, spera ca are un Guvern care sa si poata realiza acest lucru.

In cladirea primariei din Ludus, presedintele Traian Basescu a avut o intalnire cu fostul presedinte al PSD Mures, Ovidiu Natea.

Presedintele Traian Basescu a inaugurat, duminica, la Ludus, fabrica de spuma poliuretanica Vita Cellular Foam Ludus - Romania, o investitie britanica in valoare de peste 12 milioane de euro, dupa care a participat la o intalnire cu primari, directori de scoli si reprezentanti ai unor institutii de descentralizate din judetul Mures.

El le-a vorbit primarilor despre importanta descentralizarii in sistemul de invatamant, afirmand ca politizarea scolii este o "pelagra", de care sistemul romanesc de educatie trebuie sa scape. Presedintele considera ca este foarte important faptul ca directorii de scoli nu vor mai fi desemnati de inspectorate sau de minister, ci vor fi numiti in urma unui concurs organizat de Consiliul de Administratie al scolii, format o treime profesori, o treime parinti si o treime reprezentanti ai Primariei.

De asemenea, seful statului considera ca un alt element important al descentralizarii este faptul ca profesorii vor avea contract cu scoala "pe un an, doi, cinci, cum stabileste Consiliul de Administratie", ceea ce inseamna "o titularizare pe scoala, dincolo de titularizarea la nivel national". "Obiectivele au fost sa se evite politizarea in scoli, ca scolile sa-si selecteze profesorii in functie de performantele pe care acestia le pot da, sa scapam de pelagra asta a scolii, in care punem directori in functie de partidul care este la guvernare", a explicat Basescu.

Seful statului a subliniat ca Guvernul isi va respecta integral obligatiile financiare fata de scoli si ca banii care pana acum se alocau unitatilor de invatamant vor fi alocati primariilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.