Dupa ce luni de zile depolitizarea institutiilor publice de televiziune si radio a acaparat discutiile parlamentare, ieri, subiectul a fost abordat si in cadrul unei dezbateri organizate de Alianta Civica. PD si PNL continua sa aiba viziuni diferite asupra viitorului celor doua institutii media si nu au reusit sa convinga ca au impreuna sau separat o idee cat de simpla despre mecanismele prin care depolitizarea sa devina o realitate.

Pe de alta parte, PSD nu a ezitat sa-si reafirme indoiala fata de capacitatea celor doua partide de a da o solutie buna acestei probleme. Liberala Mona Musca crede ca viitoarea lege a SRR si SRTV ar trebui dezbatuta pe indelete si sa aiba si girul societatii civile. Ea i-a recomandat Ralucai Turcan, liderul Comisiei de cultura a deputatilor din partea PNL, sa-si retraga proiectul din Parlament si sa-l reintroduca atunci cand va avea sprijinul societatii civile. Adrian Cioroianu, colegul sau de partid, crede si el ca depolitizarea nu se poate face peste noapte sau printr-o lege.

Democratul Valentin Iliescu a continuat sa critice compromisul pe care partidele l-au acceptat prin numirea noilor conduceri ale Radioului si Televiziunii. Cu aluzii la liberali, Iliescu considera noile consilii de administratie "o continuare nereusita a fostelor consilii de administratie" si a propus chiar ca noua lege sa fie facuta de telespectatori sau ascultatori.

Desi a tinut sa asigure de bunele intentii ale partidului sau, Dan Mihalache (PSD) a ironizat actuala putere ca nu a reusit sa identifice sursa politizarii in cadrul celor doua institutii. Mihalache pare insa foarte reticent fata de noul mod de numire al conducerii. El s-a intrebat retoric spre finalul interventiei: "cum vom putea sa predam cele doua institutii din mainile partidelor in mana unui grup de interese obscure care se intituleaza societate civila?" Din discutii nu a reiesit un termen precis pana la care ar putea aparea o noua lege privind radioul si televiziunea publice.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.