"Recunosc ca o sa le cer colegilor mei din PIN sustinerea pentru a candida la Presedintie. Nu am mai discutat cu nimeni aceste lucruri (...) Confirm faptul ca intentionez sa candidez la Presedintia Romaniei", a mentionat Gusa. El a sustinut insa ca nu l-a criticat pe actualul sef al statului, Traian Basescu, pentru ca doreste sa ocupe fotoliul de la Cotroceni.

"Il critic pe Traian Basescu (...) de pe pozitii constitutionale, este o preocupare, pentru ca este cel mai puternic om din Romania; sunt partial responsabil pentru ca l-am sprijinit sa ajunga presedintele Romaniei si traiesc cu credinta ca asemenea fel de a face politica poate sa-i aduca avantaje si lui, dar mai ales Romaniei, pentru ca un Traian Basescu mai bun e un avantaj pentru tara.

Daca din acest motiv vor fi interpretate si asa gesturile mele politice, cum ca as fi in competitie cu el pentru urmatoarea cursa prezidentiala, e foarte bine", a spus Cozmin Gusa. El a admis ca este neobisnuit sa-si anunte intentia de a se inscrie in cursa electorala pentru Presedintie cu patru ani inainte, precizand insa ca se ofera timp de patru ani, pana la urmatoarele alegeri, sa fie subiectul al unor demersuri din partea unor posibili contracandidati.

De altfel, Gusa a comentat si recentele sondaje de opinie care indica ca aproape 70% dintre romani au incredere in presedintele Traian Basescu. "Pot sa va spun ca acei 70% dintre romani cred in ceea ce ar putea sa faca Traian Basescu si nu in ceea ce face. Nu a facut nimic deocamdata, iar rolul meu de om politic, chiar daca nu as fi presedinte de partid, este sa critic derapajele si, intr-adevar, nu este un lucru foarte placut, pentru ca romanii au aspirat mereu la niste lideri care sa-i duca pe drumul bun si, la fiecare ciclu de alegeri, nu mai vorbesc de perioada, '90-92, vorbim doar de '97, cand a venit Emil Constantinescu, sau de 2004, cand a venit Traian Basescu, a explodat simpatia pentru omul pe care ei l-ar fi considerat providential", a apreciat liderul PIN.