La preluarea interimatului de la Sanatate, Adriean Videanu a recunoscut ca nu cunoaste inca toate problemele din sistem, punctand ca ii va cere permanent sfatul fostului ministru, Ionut Bazac, victima a unei decizii politice, pe care o regreta, dupa cum a declarat Videanu.
"Imi exprim regretul personal si politic ca Ionut Bazac a trebuit sa plece din minister. Am apreciat, si eu, si premierul Boc, activitatea lui. Voi gira continuarea politicii sale in interiorul Ministerulu Sanatatii. Din pacate, este victima unei decizii politice, nu e nici vina lui, nici vina mea. Am sacrificat o tara pentru un om si se vad efectele", a declarat Videanu, citat de NewsIn.

Responsabil acum pentru doua ministere, Adriean Videanu a spus ca va delega catre responsabilii din Sanatate toate deciziile pe care le poate delega. Intrebat despre vaccinarea contra HPV, ministrul interimar s-a vazut nevoit sa ceara ajutorul fostului ministru, care i-a raspuns, prompt, ca in prezent se desfasoara o campanie de informare si ca ii va prezenta raportul. Singurele prioritati pe care Videanu si le-a stabilit deja sunt vaccinarea populatiei contra virusului gripei porcine si rezolvarea problemelor absolventilor de medicina, nemultumiti de examenul de rezidentiat.

In privinta secretarilor de stat si a sefilor de directii de sanatate din tara, Videanu a mentionat ca, pana in week-end, va definitiva si prezenta premierului lista noilor numiti in aceste functii. Referitor la oamenii din minister, ministrul interimar "ii crediteaza cu incredere, singurul criteriu fiind performanta".

"Astazi sunt musafir in minister. Noua luni si zece zile, guvernul a adoptat o sumedenie de acte normative care sa asigure functionarea sistemului de sanatate", a spus Ionut Bazac, inainte de a-i da cuvantul lui Videanu.

Potrivit desemnarilor efectuate joi seara, premierul Emil Boc se va ocupa si de Educatie, ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, va fi interimar la Munca, Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, la Agricultura. Lui Adriean Videanu, ministrul Economiei, ii revine sarcina sa se ocupe interimar de Sanatate, Catalin Predoiu, ministrul Justitiei, este interimar la Externe, Elena Udrea, ministrul Turismului, este interimar la ministerul Mediului, Sorina Placinta, ministrul Tineretului si Sportului, la ministerul pentru relatia cu Parlamentul, iar Gabriel Sandu, ministrul Comunicatiilor, la ministerul pentru IMM-uri.

Vasile Blaga, ministrul Dezvoltarii Regionale, fusese desemnat deja de presedintele Basescu vicepremier si ministru de Interne.

Singurii ministri ai Cabinetului Boc care nu au fost desemnati sa ocupe interimar vreun portofoliu sunt Mihai Stanisoara, ministrul Apararii, si Theodor Paleologu, ministrul Culturii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.