Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat joi seara, ca va sesiza Curtea Constitutionala daca premierul Emil Boc nu se va prezenta in Parlament pentru a obtine acceptul acestuia pentru numirea lui Vasile Blaga la Ministerul de Interne.
Geoana a sustinut ca actualul Guvern, in formula lui fara social-democrati, va trebui sa se prezinte in Parlament pentru a fi validat printr-un nou vot. "Este obligatia in cazul de revocare, daca ar fi fost demis (Dan Nica, n.r.), cum e cazul celorlalti colegi ai nostri sau o incapacitate de a-si exercita atributiunile, atunci se putea merge pe aceasta formula intermara. Pentru ministrul de Interne, care a fost revocat din functie, este obligatorie inlocuirea sa si, fiind o modificare de compozitie de guvern – PSD nu mai este la guvernare –, este obligatoriu votul Parlamentului. Deci inainte de a discuta despre motiuni este obligatia dlui Boc de a veni in fata Parlamentului si acolo Parlamentul se poate pronunta cu privire la soarta acestui Guvern", a sustinut liderul PSD la postul public de televiziune.

Intrebat ce va face daca democrat-liberalii nu vor veni in Parlament pentru un nou vot asupra Guvernului, Geoana a afirmat: "Atunci vom sesiza Curtea Constitutionala, avem si alte metode politice". De asemenea, liderul PSD a sustinut ca pentru cazul lui Dan Nica "exista o situatie speciala" deoarece a fost revocat:"nu poti sa pui interimar, trebuie sa pui un ministru pe definitiv", conform NewsIn.

Geoana a sustinut inclusiv ideea "unui Guvern care sa aiba macar cativa buni tehnicieni, pentru doua-trei luni de zile". "Sa fim siguri ca procesul electoral este desfasurat corect", a argumentat presedintele PSD.

Intrebat totodata ce atitudine va avea PSD fata de motiunea de cenzura anuntata de PNL, Geoana a spus ca "este politicianism" "Fara indoiala ca opozitia trebuie sa lucreze cu astfel de instrumente. Dar putin ma intereseaza ce se intampla cu Guvernul, pentru ca oricum Guvernul este subred. Si oricum Guvernul acesta, chiar daca rezista intr-un picior, cu jumate de picior, ca barza, oricum va fi schimbat dupa alegerile prezidentiale, indiferent cine castiga, acest guvern a plecat acasa", a mai precizat Geoana.

In ceea ce priveste "socotelile" privind termenii de 45 de zile de interimat, presedintele PSD a spus ca are si el "o socoteala": "AMR cu Traian Basescu vreo 50 de zile". Totodata, Geoana l-a acuzat pe Traian Basescu ca a pus la cale "o crima cu premeditare" prin eliminarea PSD de la guvernare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.