Seful statului a semnat decretele de revocare a tuturor ministrilor PSD si a anuntat ca PDL-ul este capabil sa conduca Romania.
Am semnat decretele de revocare a ministrilor PSD. Stiu ca foarte multi cauta un vinovat, fabricarea unui vinovat, si multi isi indreapta gandurile catre presedinte”, a declarat Basescu, aratandu-si tristetea fata de destramarea Coalitiei, create „in speranta ca va avea o majoritate suficient de mare pentru a impune legile care sa reformeze Romania si Constitutia”.

PSD-ul merita sa plece

Acum, la „final” de disputa PSD-PDL, presedintele a tinut sa sublinieze ca atat el cat si primul ministru au incercat sa faca tot posibilul pentru a remedia situatia in Coalitie, oferindu-le social-democratilor mai multe alternative pentru evitarea crizei politice.

Primul ministru a solicitat PSD ori un interimat dintre ministrii PSD ori sa desemenze un alt membru PSD pentru MAI. Dupa ce eu am priimit solicitarea de revocare am cerut convocarea Coalitiei, am propus solutii, am solicitat discutii cu reprezentantii partidelor, am discutat cu ministrul Nica, sugerandu-i sa adopte solutia unei demnisii a domniei sale pentru deblocarea crize, eu plecand de la premisa ca hotararea PSD era legata de hotararea de remaniere a primului ministru si nu de o demisie”, a declarat Basescu.

Cu toate astea, seful statului a declarat ca, in opinia sa, ministrul Nica isi merita soarta, fiindca „un ministru care discrediteaza un proces electoral extrem de important nu are ce cauta in cabinetul Romaniei”, a spus presedintele.

Miza MAI a fost legata declarativ de fraudarea alegerilor, iar eu am convingerea ca nu este posibila fraudarea alegerilor de catre MAI. Este o abordare menita sa discrediteze o institutie care niciodata nu a influentat alegerile. De aceea vreau sa se stie ca resping orice afirmatie ca o institutie a statului e implicata in fraudarea alegerilor”, a declarat Traian Basescu, exprimandu-si certitudinea ca afirmatiile lui Nica au fost un joc politic facut de acesta pentru candidatul PSD, Mircea Geoana.

In ceea ce priveste inchirierea autocarelor denuntate de Nica, seful statului sustine ca totul a fost o minciuna. „Eu am cerut verificarea contractarii autocarelor din 22 noiembrie si nu a fost gasit nici macar un caz, cel putin pana acum si au fost verificate cam toate unitatile de transport. Nu exista niciun caz de suspiciune de turism electoral. Acest lucru agraveaza abordarea nesincera si lipsita de responsabilitate a ministrului Nica. Eu cred ca Nica a fost pacalit de vre-un subordonat extrem de zelos, dar trebuia sa recunoasca”, a spus seful statului.

Romania merge mai departe


Basescu a justificat semnarea revocarii ministrului Nica prin faptul ca ii era imposibil sa refuze o propunere de remaniere venita din partea primului ministru. „In toata perioada mandatului meu nu am refuzat niciodata o propunere de remaniere venita de la un premier chiar si atunci cand nu eram de acord, ca in cazul Flutur. Orice remaniere propusa de premier trebuie sa devina realitate. Orice respingere a unei remanieri nu numai ca este neconstitutionala dar si distruge credibilitatea primului ministru in interiorul guvernului”, a afirmat presedintele.

Basescu a declarat ca nu ii pare bine de situatia creata, dar nici nu ii pare rau, iar actualul guvern, desi minoritar, este in deplina capacitate de exercitiu, fara a afecta gestionarea resurselor financiare ale bugetului de stat. „Nu spun ca e bine ce s-a intamplat, dar este departe de a fi o situatie de dificultate extrema in care guvernul nu ar putea sa-si exercite atributiile. Nu este o tragedie, probabil in perioada urmatoare primul minstru va trebui sa gasesca formule de a-si asigura o majoritate in Parlament”, a conchis Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.