Ministrii PSD si-au depus demisiile la Palatul Victoria joi, asa cum au promis, dupa ce presedintele Traian Basescu a semnat cererea de remaniere a lui Dan Nica din functia de Ministru de Interne.
Nica spune ca a incercat sa stopeze frauda electorala si a primit revocarea drept raspuns

Dan Nica este cel care a anuntat la Guvern joi demisiile ministrilor PSD. El a spus ca, atunci cand a incercat sa stopeze fraudele si furturile electorale, a primit revocarea drept raspuns, resposabilitatea pentru criza actuala apartinand, potrivit social-democratului, presedintelui si premierului, relateaza NewsIn.

"Atat eu, cat si ceilalti nu am acceptat si nu vom accepta ca furtul si hotia sa caracterizeze aceasta tara. Am incercat sa stopez furtul electoral si ati vazut ce s-a intamplat", a declarat Nica la Palatul Victoria.

Dan Nica a vorbit in numele colegilor sai din Guvern. "Conform celor pe care le-am anuntat, astazi (joi, n. red.), ministrii care preprezinta Partidul Social Democrat in Guvernul Romaniei si-au depus demisiile la Cabinetul primului ministru Emil Boc", a spus acesta.

"Fiecare dintre colegii mei si-a facut datoria conform angajamentelor si au incercat sa tina Romania pe linia de plutire. (...)Toate eforturile noastre au contat mult prea putin in fata dorintei lor de a castiga alegerile. Le-am spus sa abandoneze furtul si sa lase romanii sa aleaga singuri", a afirmat el.

Nica da vina pe Traian Basescu, Emil Boc si PDL pentru plecarea PSD din Guvern


Social-democratul a dat din nou vina pe presedinte si premier pentru situatia politica actuala. "Vreau sa va spun ca aruncarea Romaniei in aceasta criza politica care suprapusa peste criza economica va avea efecte grele, grave, este responsabilitatea integrala a presedintelui Traian Basescu, a primului ministru Emil Boc si a Partidului Democrat Liberal, care au ales sa abandoneze actiunile pentru ca economia Romaniei sa fie redresata, pentru ca romanii sa aiba locurile de munca protejate, pentru ca veniturile acestora sa fie securizate in favoarea luptei electorale si in favoarea castigarii cu orice pret a campanieie electorale de catre Traian Basescu", a spus el.

"Mi se pare total imoral sa tai zece zile din salariu si in acelasi timp sa accepti sau sa stimulezi sau sa intreti furtul a miliarrde de lei, bani care ar trebui sa vina la bugetul de stat si care acum sunt sifonati de catre crima organizata si de gruparile mafiote", a acuzat Dan Nica.

Geoana: Ultima data, pe locul doi

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a afirmat joi ca "este pentru ultima data cand PSD va fi pe pozitia a doua intr-o guvernare", apreciind momentul parasirii Guvernului drept cel al "eliberarii" PSD dintr-un parteneriat "denuntat" acum de Traian Basescu si "executat de umila sa sluga, Emil Boc".

In interventia prin care a anuntat momentul iesirii de la guvernare a PSD, liderul PSD a dat asigurari ca "este ultima data cand PSD-ul va fi pe pozitia a doua intr-o guvernare". "Este poate momentul eliberarii noastre de un parteneriat care intr-adevar a fost poate oportun in urma cu cateva luni si care in mod clar astazi (joi, n. red.) este denuntat, in mod brutal, de catre Traian Basescu si executat de catre umila sa sluja, domnul Emil Boc", a afirmat Geoana.

Presedintele PSD s-a aratat "absolut convins" ca acest "gest de demnitate va fi bine inteles de catre toti romanii". El a adaugat ca PSD a incercat "din rasputeri" sa mentina stabilitatea politica, de multe ori "cu pretul demnitatii" si a "intereselor" de partid.

"Traian Basescu este singurul responsabil pentru o perioada dificila pentru Romania(...) Astazi (joi, n. red.) prin semnarea revocarii viceprim-ministrului PSD, domnului Dan Nica, Traian Basescu a aratat in mod public ca este principalul initiator si principalul responsabil pentru declansarea unei crize cu efecte grave asupra societatii romanesti", a explicat Geoana dupa intalnirea avuta in biroul sau cu grupul ministerial al PSD.

Totodata, presedintele PSD a afirmat ca prin numirea ca interimar la MAI a lui Vasile Blaga, sef al campaniei presedintelui Basescu, dupa cum l-a caracterizat Geoana pe secretarul general al PDL - "fraudarea alegerilor devine un lucru la lumina zilei".
[Basescu a semnat revocarea lui Nica]

Andronescu a ajuns ultima pentru a-si depune demisia, Ponta a trimis-o prin Ilie Sarbu

Ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu a ajuns ultima la Palatul Victoria pentru a depune demisia la Cabinetul premierului Emil Boc, deoarece a intarziat din cauza traficului, iar ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Victor Ponta, aflat in Spania, a trimis demisia prin socrul sau, Ilie Sarbu. Acesti doi ministrii au fost singurii care au lipsit in timpul discursului lui Dan Nica.

Criza politica din Romania are, din pacate, si consecinte pe piata bancara. Moneda nationala s-a depreciat cu 5 bani. [Cand politicul destabilizeaza economicul: Decizia lui Basescu a scumpit euro]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.