Un adevarat circ s-a starnit ieri la Primaria Capitalei, protagonistii fiind vicepresedintii PRM Codrin Stefanescu si Marius Marinescu. Acestia au fost luati la bataie de politia comunitara chiar in sala de consiliu si apoi tarati in afara sediului Primariei. Nici politicienii n-au ramas datori, Marinescu reusind sa puna la pamant cativa dintre politistii care s-au repezit spre el.
Consiliul General al Municipiului Bucuresti trebuia sa ia ieri in discutie 54 de planuri urbanistice zonale insa, dupa sase ore de sedinte, batai si proteste in strada, sedinta s-a suspendat. ["Ultima sansa" pentru dezvoltatori: Sedinta PMB din 30 septembrie]

Astfel, afaceristii imobiliari au primit o mare lovitura, deoarece de astazi intra in vigoare o noua legislatie, mult mai stricta. Astfel, cele mai multe dintre PUZ-uri nu mai pot fi aprobate, deoarece noua legislatie stabileste ca parametrii inscrisi in Planul Urbanistic General nu pot fi modificati decat in limita a 20%.

Aceasta masura va contribui la asigurarea unitatii estetice a unora dintre zonele Bucurestiului, respectarea zonelor protejate si eliminarea pericolui aglomerarii unor zone si asa cu probleme ale Capitalei. De exemplu, noteaza Evz, unul dintre planurile luate in discutie era al unui imobil cu o inaltime de 30 de metri, construit pe bulevardul Primaverii. Aceasta zona protejata are o inaltime maxima aprobata de 13 metri. Astfel, de astazi, planul propus de proprietarul cladirii nu mai poate fi avizat. Printr-o deragare maxima, el va putea introduce in legalitate o cladire de maximum 15,5 metri (modificarea cu 20% a parametrului inaltimii).


Cele 54 de PUZ-uri, care reprezinta aproximativ 10% din suprafata Bucurestiului, au ramas nevotate

Sedinta extraordinara a CGMB de aseara, care a avut loc dupa cea ordinara, nu a intrunit cvorumul, in sala fiind prezenti doar 23 de consilieri din cei 28 necesari, ceea ce a dus la incheierea sedintei fara supunerea la vot a 54 de planuri urbanistice, potrivit NewsIn. Pe langa absenta consilierilor PSD, PNL si PRM, au mai lipsit alti cinci consilieri - trei ai PDL si doi de la PNG. Consilierii care au venit in sala la sedinta extraordinara si-au motivat prezenta prin faptul ca, in eventualitatea in care "investitorii imobiliari, in special Costica Constanda, vor cere despagubiri pentru ca nu le-au fost aprobate planurile urbanistice", sa nu fie pusi la plata.


Scandalagiul Marinescu


Ca si cand o criza economica si una guvernamentala nu ar fi suficiente, consilierii bucuresteni s-au hotarat sa iste si o “criza locala” luandu-se la bataie in Primarie.

Aceasta nu este prima data cand peremistul face show in politica si administratie. Ne amintim cu totii de incidentul din noiembrie 2008 cand acesta i-a aruncat un pahar cu apa in fata deputatului PDL, Anca Constantinescu, in timpul unei emisiuni televizate.





Dupa ce i-a "facut-o” deputatei pedeliste, Marinescu a reusit sa puna la pamant cativa jandarmi aflati ieri in Primarie.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.