Vicepresedintele PDL Ioan Oltean a declarat ca presedintele Basescu trebuie sa faca o alegere intre a-l revoca pe Dan Nica si a provoca demisia lui Emil Boc din fruntea Guvernului, sustinand ca refuzul revocarii inseamna ca premierul nu-si mai gaseste locul ca sef al Executivului.
Vicepresedintele PDL Ioan Oltean a declarat, miercuri seara, ca presedintele Traian Basescu este pus in situatia "sa aleaga intre a semna decretul de revocare a lui Dan Nica si demisia lui Emil Boc". "Eu cred, este opinia mea personala, ca premierul nu va mai putea lucra cu Nica", a continuat Oltean.

Oltean a mai spus ca un eventual refuz al revocarii l-ar pune intr-o situatie delicata pe primul-ministru. "In aceasta situatie, daca as fi premier in locul lui Emil Boc, mi-as da demisia atata vreme cat seful statului a infirmat o hotarare luata pe niste argumente ferme. Daca presedintele Romaniei infirma decizia inseamna ca premierul nu-si mai gaseste locul in fruntea Executivului", a precizat apoi Oltean pentru NewsIn.

Aflat intr-o vizita in Ialomita, presedintele Traian Basescu a refuzat sa deschida subiectul remanierii lui Dan Nica, desi presa a insistat in nenumarate randuri. Solicitarea premierului Emil Boc de remaniere din Guvern a ministrului de Interne este pe masa presedintelui, iar social-democratii conditioneaza mandatele tuturor membrilor PSD din Executiv de refuzul lui Basescu de a da curs solicitarii.

Premierul Emil Boc i-a intrebat pe ministrii social-democrati, la finalul sedintei de miercuri a Executivului, ce vor face in cazul in care presedintele Traian Basescu va semna decretul de revocare a lui Dan Nica, iar acestia au raspuns ca isi vor inainta demisiile, potrivit deciziei luate in PSD. Potrivit unor surse ministeriale, premierul a avut un ton "prietenos". "A avut un ton chiar prietenos. Ministrii PSD au raspuns ca isi vor depune demisiile, asa cum s-a decis in cadrul partidului", au declarat sursele citate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.