Membrii Comisiei parlamentare speciale pentru analiza crizei din Justitie au votat cu unanimitate insusirea proiectului Pactului pentru justitie, ca document de plecare pentru discutiile ce vor avea loc.
Presedintele comisiei speciale, deputatul social-democrat Florin Iordache, a propus colegilor asumarea Pactului pentru Justitie, iar principiile documentului sa fie dezvoltate si cuprinse intr-un raport final. Aceasta propunere a primit votul unanim al membrilor comisiei.

Principiile Pactului pentru Justitie au fost semnate, pe 24 septembrie, fara PDL si Ministerul Justitiei, acestea referindu-se la independenta justitiei, finantarea sistemului, relatia justitiei cu alte puteri ale statului, asigurarea bunei administrari, conditia judecatorului si imaginea publica, transmite NewsIn.

Documentul a fost semnat de Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania, Asociatia Magistratilor din Romania, Reteaua Nationala a Adunarilor Generale ale judecatorilor, Consiliul Superior al Magistraturii si Inalta Curte de Casatie si Justitie. Din partea partidelor, au semnat PSD si PNL, iar reprezentantul PDL, Mircea Toader, doar a consemnat ca a participat la dezbatere, fara sa isi asume, insa, din partea partidului si prevederile acestui act.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.