Liderii opozitiei au perspective diferite privind demiterea lui Dan Nica. In timp ce presedintele PNL, Crin Antonescu crede demisia Guvernului, liderul UDMR, Marko Bela face apel la PSD si PDL sa incerce sa ramana impreuna pana la prezidentiale.
Liderul PNL Crin Antonescu a declarat ca liberalii nu vor sustine o motiune a PSD, ca cer oficial demisia intregului Guvern si sustin varianta alcatuirii unui Guvern de tehnicieni care sa poata gestiona rezonabil treburile tarii si sa organizeze transparent alegerile, relateaza NewsIn.

"Nu vom fi partasii PSD in acest joc politicianist(...). Nu intram in niciun fel de joc si in niciun fel de combinatie", a spus Antonescu.

Pe de alta parte, liderul UDMR Marko Bela a facut un apel la PDL si PSD sa ajunga "la o concluzie comuna si sa mearga mai departe pana la alegerile prezidentiale" si a precizat ca Uniunea nu a analizat varianta sustinerii unei motiuni de cenzura, asteptand sa vada daca cele doua partide vor rezolva "litigiul".

"Suntem intr-o situatie de criza economica, intr-o astfel de perioada stabilitatea guvernamentala este importanta, in plus suntem in campanie prezidentiala. Deci, toate analizele ne duc spre ideea stabilitatii guvernamentale si nu suntem de acord ca, in acest moment, sa se creeze o criza guvernamentala. As face un apel catre cele doua partide de guvernamant sa incerce sa ajunga la o concluzie comuna si sa mearga mai departe pana la prezidentiale, iar dupa prezidentiale sa facem imediat un alt guvern", a comentat Marko.

Intrebat daca ar sustine o motiune de cenzura, udemeristul a spus ca Uniunea nu a analizat aceasta eventualitate in sedinta Consiliului Permanent de luni. "Consider ca in continuare avem o coalitie guvernamentala, avem un Guvern. Premierul a luat o decizie care a creat un litigiu intre cele doua partide. Sa asteptam daca partidele vor reusi sa rezolve acest litigiu", a mai spus acesta.

In privinta deciziei premierului privind remanierea ministrului de Interne, Dan Nica, Marko a declarat ca este decizia primului ministru si "o problema interna a guvernantilor". "Bineinteles ca ne intereseaza pe noi toti cine este ministrul de Interne, sau cine e in fruntea unui alt minister, dar eu consider ca e problema lor si trebuie sa incerce sa o rezolve si nu ar trebuie sa riscam o situatie de instabilitate in Romania", a conchis presedintele UDMR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.