Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat duminica seara, dupa sedinta Colegiului Director, ca democrat-liberalii recomanda populatiei sa participe la referendumul pentru Parlamentul unicameral si reducerea numarului de parlamentari, anuntand rezolutia PDL de sustinere a referendumului.
Flutur a spus ca PDL are din 2008, in programul sau politic, reforma constitutionala cu reducerea numarului de camere si a numarului de parlamentari, conform NewsIn.

"Colegiul Director al PDL sustine in unanimitate referendumul pentru Parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari la maximum 300. Recomandam, asadar, tuturor membrilor si simpatizantilor PDL, dar si tuturor romanilor sa participe la acest referendum si sa voteze "da" pentru Parlament unicameral si "da" pentru reducerea numarului de parlamentari", a expus Flutur decizia Colegiului Director.
Rezolutia PDL a fost votata in unanimitate, potrivit secretarului general al PDL, Vasile Blaga.

Presedintele Traian Basescu a anuntat, joi, ca a trimis presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului o scrisoare in care solicita organizarea unui referendum, la data alegerilor prezidentiale, pentru a consulta populatia in legatura cu reducerea Parlamentului la o singura camera, care sa aiba maximum 300 de parlamentari.

Argumentele pe care le-a adus seful statului pentru un Parlament unicameral, cu maxim 300 de parlamentari, se refera la eficienta unui astfel de for legislativ, la costurile mai reduse, dar si la reducerea coruptiei.

PDL il mandateaza pe premierul Boc sa ia toate masurile pentru asigurarea "unei bune guvernari"


De asemenea, Flutur a mai spus ca membrii Colegiului Director l-au mandat pe premierul Emil Boc sa ia "toate masurile" pentru a asigura o buna guvernare, in contextul nemultumirilor existente in randul filialelor PDL in ceea ce priveste relatia cu PSD.

"In urma analizei si a sedintei Colegiului Director, ca urmare a nemultumirilor existente in filialele PDL cu privire la modul cum se pun in aplicare obiectivele Parteneriatului pentru Romania, Colegiul Director al PDL l-a mandatat pe primul-ministru sa ia toate masurile care se impun in vederea asigurarii unei bune guvernari", a precizat Gheorghe Flutur.

Acesta a refuzat sa spuna ce fel de masuri ar putea lua primul-ministru si daca poate fi vorba de remaniere guvernamentala.

"Sigur poate sa insemne si acest lucru", a raspuns Vasile Blaga, duminica seara, la Realitatea TV, intrebat daca mandatul primit de premier de la Colegiul Director al PDL inseamna ca va face remanieri guvernamentale.

Anterior, Blaga spusese ca un subiect al sedintei Colegiului Director este legat de relatiile cu PSD, mai ales dupa declaratiile recente ale ministrului de Interne, Dan Nica, privind pregatirea unor posibile fraude electorale. "Noi le-a simtit, indirect, ca ni s-au adresat", a spus Vasile Blaga.

Colegiul Director National al PDL este format din membrii BPN, presedintii organizatiilor interne de nivel national, presedintii organizatiilor judetene si ai celor din Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.