Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, l-a comparat pe Traian Basescu cu Nicolae Ceausescu, la conferinta judeteana extraordinara a PSD Ialomita, ironizandu-l si spunand ca este un om pe care nu-l poti lua in seama, fiindca "se uita lumea cu suspiciune la el, e treaz sau nu?".
Iliescu a sustinut ca actualul sef al statului "este izolat in plan international, nimeni nu vrea sa aiba de-a face cu el si pierde tara". "Cine se uita la un om cand se uita lumea cu suspiciune la el, e treaz sau nu? Nu vreau sa apelez la o vorba populara, cine plange usor, medicii spun ca alcoolicii au aceasta slabiciune, lacrimeaza cu foarte mare usurinta", a declarat Iliescu. El a insistat asupra faptului ca social-democratii trebuie sa faca lumea sa inteleaga ca "a mentine in fruntea statului un om ca Traian Basescu, un om al discordiei si al zazaniei si disfunctionalitatii a institutiilor statului" echivaleaza cu a ne "condamna pentru inca 5 ani de declin".

Iliescu si-a exprimat de asemenea si sustinerea pentru Mircea Geoana la alegerile prezidentiale in cadrul conferintei de la Ialomita, dinaintea congresului partidului din 2 octombrie. "Asta este misiunea noastra, PSD trebuie sa fie unit, sa-si sustina propriul sau candidat, omul care are din acest punct de vedere acele calitati necesare care sa asigure si coerenta si o abordare cu intelepciune a treburilor in stat si o reprezentare demna a tarii in lume", a afirmat fostul presedinte, citat de NewsIn.

Anterior, Iliescu a adus vorba in discursul sau situatia agriculturii, criticand desfiintarea fostelor CAP-uri. "Dar din pacate cooperativele si CAP-urile au fost compromise nu datorita lipsei lor de capacitate, de a performa, ci datorita interventiei brutale, primitive a lui Ceausescu (...)Avem un fel de Ceusescu astazi printre noi, care nu stie prea multe, n-are cultura dar vrea sa dea lectii, el vrea sa reformeze. De aia am spus, asta ne-ar mai lipsi, o reforma a statului facuta de Basescu", a sustinut liderul PSD.

In replica, Geoana i-a multumit lui Iliescu pentru sprijinul public si a admis ca mai sunt unele aspecte in care are "scapari" in calitate de candidat la alegerile prezidentiale, facand aluzie la o recenta afirmatie a fostului sef de stat care a sustinut ca-i lipseste experienta politica. " Faptul ca aici domnul presedinte Iliescu, care in mod evident atunci cand s-a produs schimbarea de generatii la congresul de acum cativa ani de zile a ramas in mod natural, este omeneste, cu o anumita umbra de regret si cu anumite intrebari, a reusit sa dea azi un semnal de adevarat om de stat si de ctitor al acestui partid trebuie sa fie un exemplu pentru toata lumea din partid si pentru toata lumea din aceasta tara", a indemnat Geoana.

La conferinta judeteana a PSD Ialomita a fost aprobata o rezolutie de sustinere a lui Geoana la alegerile prezidentiale, precum si un numar de 250 de delegati pentru congresul PSD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.