Initiativa presedintelui privind reducerea numarului de parlamentari si alegerea unui Parlament unicameral loveste trei tinte odata, potrivit Inpolitics.
  • Prima tinta - este pozitionarea in adversitate cu sistemul politic (privit cu reticenta, daca nu chiar cu adversitate, de tot mai multi romani). Procedeul nu este nou. El a fost aplicat de mai multe ori de Traian Basescu, cel mai elocvent exemplu fiind referundumul privind suspendarea presedintelui din mai 2007. De aceea, Traian Basescu nu cere un vot direct (de tipul „votati-ma"), ci unul indirect - „votati in favoarea proiectului pe care il sustin".

  • A doua tinta - este compromiterea Parlamentului. Tinta nu este intamplatoare daca tinem cont de faptul ca cele mai naprasnice atacuri la adresa presedintelui au fost orchestrate prin intermediul acestei institutii.

  • A treia tinta - este trecerea intr-un con de umbra a agendei contracandidatilor sai. Traian Basescu incearca sa le „ia fata" contracandidatilor sai la functia de Presedinte printr-o tema de dezbatere care sa acopere toate mesajele acestora.

Cititi mai multe despre “tintele presedintelui Basescu” pe Inpolitics.ro

Cititi si: Basescu cere referendum pentru schimbarea Parlamentului


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.