Consiliul Superior al Magistraturii a respins propunerea ministrului Predoiu de reinvestire a Laurei Kovesi pentru un nou mandat de Procuror General.
CSM s-a pronuntat impotriva deciziei lui Catalin Predoiu care a popus-o pe Laura Codruta Kovesi pentru un nou mandat de Procuror General.

Din fericire pentru Kovesi, opinia CSM-ului este pur orientativa, decizia finala urmand sa fie luata de presedintele Traian Basescu.

Pacat de Kovesi

Procurorul general, Laura Kovesi, a declarat ca nu comenteaza decizia, dar ca se astepta la un interviu referitor la activitatea sa, nu la declaratii publice. Procurorul a mai spus ca decizia finala ii apartine presedintelui Traian Basescu si ca isi va duce pana la final mandatul, pe care il apreciaza ca fiind "foarte bun". "M-am prezentat in fata lor ca procuror general, nu ca membru al CSM", a mai spus Kovesi.

Presedintele Asociatiei Procurorilor din Romania, Constantin Sima, a declarat pentru NewsIn, ca avizul negativ primit de Laura Codruta Kovesi din partea este o surpriza neplacuta atat pentru el cat si pentru colegii sai. "Imi pare rau, am avut o surpriza neplacuta", a spus Sima, care a mai spus si ca a avut intotdeauna o colaborare buna cu Laura Kovesi. Totodata, Sima a declarat ca procurorul general a fost solidar cu protestul procurorilor si judecatorilor, intelegand motivele pentru care acestia u decis sa protesteze. Totodata, Sima a sustinut ca un aviz pozitiv din partea CSM pentru Laura Kovesi ar fi asigurat continuitate la conducerea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

La mana presedintelui

Astfel, soarta Procurorului General se afla la mana presedintelui Traian Basescu, care va decide daca o reinvesteste sau nu pentru un nou mandat.

Amintim ca presedintele Basescu i-a reprosat, la inceputul lunii, lui Kovesi modul in care procurorii au instrumentat dosarul Revolutiei, in timpul unei discutii intre seful statului cu reprezentantii revolutionarilor si cu fostul procuror militar Dan Voinea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.