Premierul i-a acuzat pe liberali, in discursul sustinut la dezbaterea motiunii de cenzura, ca si-ar fi finantat campaniile electorale din taxele incasate de agentiile guvernamentale, transmitandu-le fostului prim-ministru si fostului ministru al Finantelor ca vremea guvernarii lor a trecut.
"Oameni politici ai PNL, clientela voastra politica a fost recompensata cu asemenea salarii, aveti amnezie! Este pacat ca un fost ministru al Finantelor sa aiba amnezie si sa uite cum a girat un asemenea buget din fondurile romanilor", a declarat Boc, dupa ce fostul ministru al Finantelor, Varujan Vosganian, i-a cerut sa dea numele bugetarilor care, dupa spusele sale, ar fi incasat salarii de 30.000-40.000 de euro lunar.

"Noi am pus capat unui asemenea dezmat, de aceea va doare, de aceea va agitati ca un titirez aici, pentru ca va doare ca am pus capat unei asemenea politici aberante. Adio domnule Tariceanu, adio domnule Vosganian, adio salariilor de 30.000 de euro, la revedere! Vremea guvernarii dumneavoastra a trecut (...). Gata d-le Vosganian, nu mai aveti agentii prin care sa va finantati campaniile electorale din fondurile lor, gata cu acele venituri proprii ale agentiilor!", a declarat premierul potrivit NewsIn.

Boc i-a raspuns si presedintelui PNL, Crin Antonescu, care l-a comparat cu un mecanic de locomotiva "beat de euforia reformei", spunandu-i ca "este usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune". "Dati-mi o lege, un amendament care sa se lege de numele liderului Antonescu, altfel este vorba despre poezie, dar in politica nu mai este timp de poezie, ci este nevoie de fapte".

In ceea ce priveste raportul invocat de Calin Popescu Tariceanu, potrivit caruia Guvernul pe care l-a condus ar fi atras mai multe fonduri UE decat prezinta Guvernul actual, Boc spune ca fostul prim-ministru confunda platile in avans de la UE cu fondurile europene absorbite. Premierul a mai spus ca fostul Guvern nici nu avea cum sa absoarba fonduri UE, avand in vedere ca, la incheierea mandatului, un singur program sectorial din cele sapte avea acreditate mecanisteme de control.

La finalul dezbaterii, primul-ministru Emil Boc a afirmat, pe holul Parlamentului, ca nu se coboara la nivelul invectivelor si al jignirilor, in timp ce ministrul Turismului, Elena Udrea considera ca opozitia a folosit un "limbaj neserios" in cadrul dezbaterilor asupra unui "motiuni neserioase".

"Am spus si in plen ca "e usor a spune versuri cand nimic nu ai a spune". Asta este reprezentativ pentru ce a prezentat Crin Antonescu in fata Parlamentului. In rest, nu ma cobor la nivelul jignirilor, invectivelor sau altor forme de exprimare ce coboara sub un nivel al discursului parlamentar", a declarat premierul Emil Boc, dupa incheierea dezbaterilor asupra motiunii de cenzura.

Ministrul Turismului Elena Udrea a apreciat de asemenea ca atat motiunea de cenzura in sine, cat si limbajul folosit impotriva Guvernului arata neseriozitate.

"Mi se pare neserios un astfel de limbaj. Neserioasa mi s-a parut si motiunea de cenzura fiindca, pana la urma, aceasta trebuie sa sanctioneze un derapaj al Guvernului sau o initiativa a Guvernului care ar dauna populatiei. Aceasta motiune de cenzura ar fi trebuit, in mod normal, sa vina in situatia in care Guvernul si-ar fi asumat raspunderea in fata Parlamentului pe un pachet de legi care ar fi avut efecte negative", a apreciat Udrea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.