Europarlamentarul Elena Basescu a efectuat, miercuri, o vizita la anticariatul lui Dumitru Grumazescu, din Iasi, cunoscut pentru colectia sa Mihai Eminescu, cei doi urmand a demara proiecte culturale comune alaturi de membri ai organizatiei de tineret a PDL Iasi, transmite corespondentul NewsIn.
Programul cultural ar urma sa fie lansat pana la sfarsitul acestui an si, va cuprinde, potrivit unor membri ai PDL Iasi, expozitii in mai multe judete din tara cu referire la opera lui Mihai Eminescu sau ale altor alti scriitori romani si straini.

In cursul vizitei de la anticariat, Elena Basescu a primit de la Grumazescu o icoana, un album si grafici despre Iasi dar si o carte scrisa de Augustin Z.N.Pop intitulata "Marturii...Eminescu - Veronica Micle".

"I-am daruit aceasta carte pentru ca mi-a spus ca vrea sa o citeasca. Am discutat despre o serie de proiecte culturale pe care urmeaza sa le facem", a spus anticarul Dumitru Grumazescu.

Elena Basescu a precizat ca se afla intr-o vizita privata in nordul Moldovei. "Am venit la domnul Grumazescu pentru ca este o persoana care m-a impresionat", a completat fiica presedintelui.

Potrivit unor membri ai organizatiei de tineret ai PDL Iasi, Elena Basescu se va implica in implementarea unui program cultural menit sa atraga tinerii spre cultura.

"Vom face o caravana in mai multe zone ale tarii si vom expune scrisori, manuscrise, carti din opera lui Mihai Eminescu dar si a altor scriitori. I-am propus acest proiect, alaturi de domnul Grumazescu, cu ocazia unei vizite in campania electorala pentru europarlamentare. In curand, vom da publicitatii detaliile despre acest program", a spus Vlad Nedelcu, membru al organizatiei de tineret a PDL Iasi.

Elena Basescu a efectuat, miercuri, o vizita si in judetul Neamt, unde a fost in comuna Alexandru cel Bun, unde s-a clasat la europarlamentare pe primul loc cu 33% din voturi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.