Sute de tineri imbracati in tricouri rosii inscriptionate cu mesajul ,,Voluntar pentru Mircea Geoana au marsaluit, marti, pe strazile Slatinei, indemnand populatia sa renunte la masini pentru un mediu curat, informeaza corespondentul NewsIn.
Asociatia pentru promovarea tinerilor din Olt si TSD Olt au organizat mai multe concursuri si un mars pentru a marca ,,Ziua Europeana fara Masini”, la care au participat aproximativ 500 de tineri. Actiunile au avut un puternic character electoral. Participantii, care i-au indemnat pe slatineni sa renunte la masini pentru un mediu mai sanatos, au purtat tricouri de culoare rosie, avand inscriptionate pe partea din fata ,,Be red, be cool!” iar pe cea din spate ,,Voluntar pentru Mircea Geoana” sau ,,PSD Slatina”.

Manifestarile s-au desfasurat pe o melodia ale carei versuri, interpretate de solistii Aurel Moldoveanu si Costinel Alexandrescu, ii indemna pe oameni ,,Sa voteze bine: Mircea Geoana-presedinte”.

Tinerii social-democrati si-au inceput actiunile pe platoul din fata Casei de Cultura a Tineretului si le-au incheiat in acelasi loc, dupa ce s-au deplasat, pe principalul bulevard din municipiu, pana in fata Consiliului Judetean Olt. Premierea castigatorilor concursurilor organizate s-a facut in fata administratiei judetene de catre vicepresedinte CJ Olt, Ioan Nedelea, secretar general al PSD Olt.

Participantii la mars au fost intampinati, la intoarcerea spre Casa de Cultura a Tineretului, de catre politistii comunitari, care le-au comunicat ca vor fi amendati pentru ca au parcat masina ce asigura fondul muzical electoral pe trotuar. Reprezentantii Politiei Comunitare i-au mai informat pe tinerii social-democrati ca vor fi sanctionati si pentru desfasurarea de activitati neautorizate.

Ionut Arabelea, vicepresedintele Asociatiei pentru promovarea tinerilor din Olt, a declarat, corespondentului Newsin, ca a depus la Primaria Slatina cererea de autorizare a manifestarilor inca de la finele saptamanii trecute, dar ca nu a primit niciun raspuns.

,,Am solicitat autorizarea actiunilor noastre, dar nu am primit raspuns. Pentru ca noi doream sa desfasuram aceste activitati de Ziua Europeana fara Masini” nu am putut sa asteptam dupa autorizatia de la Primara Slatina pe care sunt sigur ca nu am fi primit-o”, a spus Arabelea.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.