Purtatorul de cuvant al PNL, Varujan Vosganian, a declarat marti ca intrarea in cursa prezidentiala a lui Sorin Oprescu are din ce in ce mai multi sustinatori in PSD, ceea ce va diviza votantii acestui partid si va spori sansele lui Crin Antonescu.
"Vad ca lucrurile incep sa se simplifice din moment ce o posibila candidatura a domnului Oprescu are tot mai multi sustinatori in PSD. Se pare ca PSD va avea doi candidati, impartind cu generozitate jumatate la unu si jumatate la celalalt, ceea ce sporeste sansele lui Crin Antonescu", a afirmat Vosganian.

Liderul PNL a precizat ca "haosul care exista in tara incepe sa se transforme intr-un agent electoral" pentru PNL, in conditiile in care anul 2009 "marcheaza esecul mandatului actualului presedinte Traian Basescu si este si un an esuat pentru lupta impotriva crizei economice".

Pe de alta parte, Vosganian a mentionat ca, in cadrul sedintei Biroului Politic Central de marti, s-a discutat despre diverse chestiuni organizatorice. "La inceputul saptamanii viitoare vom avea intalnire cu toti sefii de filiale din tara pentru a ne prezenta rezultatele partiale", a afirmat liderul PNL, cu referire la campania de strangere de semnaturi pentru candidatul PNL la presedintie.

De asemenea, liberalul a mentionat ca pana la jumatatea lunii octombrie se va elabora si evaluarea actualei guvernari, la noua luni de mandat.

Cat priveste contestatiile la CCR pe legile pe care Guvernul si-a angajat raspunderea, Varujan Vosganian a afirmat ca ele vor fi terminate si depuse miercuri. "Va marturisesc ca am gasit elemente de neconstitutionalitate atat in pachetul privind reforma in educatie, cat si in cel privind reorganizarea institutionala a statului si Legea unica a salarizarii. Vom avea in zilele urmatoare o formula inchegata a acestor contestatii", a subliniat liberalul.

Intrebat despre situatia financiara a partidului, Vosganian nu a dorit sa dea informatii precise. "Tot ce pot sa va spun este ca dorim sa avem un numar cat mai larg de sustinatori si asta sa arate si care este baza partidului. Aud de tot felul de zvonuri privind genti, valize, probabil ca cei care castiga de pe urma guvernarii cufere isi rup de la inima si dau inapoi valize si genti. Nu e cazul PNL, noi ne bazam pe un numar cat mai larg de sustinatori si de altfel am si stabilit obiective pentru membrii Biroului, pentru sefii filialelor si speram ca toti acestia sa-si onoreze obligatiile", a afirmat el, refuzand sa dea mai multe detalii.

"Vom face in asa fel incat sa nu existe niciun fel de suspiciune si PNL sa para in ochii lumii ca un partid cu multi membri, si nu un partid care e dus de colo-colo de unii sau de altii sau un partid care trebuie sa multumeasca pe unii ca acestia sa-i reintoarca multumirile intr-un mod care este in afara legii", a incheiat Vosganian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.