Dupa ce duminica Octav Cozmanca a declarat ca se autosuspenda din PSD pentru ca partidul este condus de grupuri de interese, luni, liderii PSD au anuntat ca acesta a fost exclus din partid pentru prejudicii aduse prin declaratiile sale.
Liderii PSD Suceava au confirmat pentru NewsIn excluderea lui Cozmanca din PSD. Atat presedintele PSD Suceava Gavril Marza cat si purtatorul de cuvant Virginel Iordache au anuntat ca Octav Cozmanca a fost exclus din PSD deoarece a adus prejudicii partidului prin declaratiile sale, dar si pentru ca, de cinci ani, acesta nu mai activeaza in cadrul organizatiei judetene.

"Sub nicio forma PSD nu se mai intoarce la epoca domnului Cozmanca. Membri de tip Mischie, Cozmanca sau Contac nu au inteles ca PSD a trecut intr-o noua etapa. Reactia domnului Cozmanca este o reactie intarziata, nostalgica”, a afirmat Virginel Iordache.

El sustine ca motivatia lui Octav Cozmanca de autosuspendare nu este una „legala” intrucat in articolul invocat de fostul senator sunt prevazute anumite conditii care nu ar fi fost indeplinite.

Virginel Iordache a apreciat ca afirmatiile facute de Octav Cozmanca la adresa PSD sunt „nostalgice si inoportune”. "Domnul Cozmanca nu mai activeaza de cinci ani in cadrul organizatiei judetene. Timp de cinci ani ar fi putut sa aiba o astfel de atitudine daca era nemultumit de directia in care se indreapta partidul”, a mai spus Iordache.

Potrivit articolului din Statut invocat de PSD Suceava (art.12, n.r.), excluderea este sanctiunea maxima aplicata membrilor partidului care au savarsit abateri de la prevederile Statutului si care prin atitudinea si comportamentul lor au adus prejudicii partidului.

Nastase e dezamagit

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a catalogat scrisoarea lui Octav Cozmanca drept "o actiune declansata neoportun", promitand ca si el va aduce in discutia partidului o parte din aceste probleme, dar dupa alegerile prezidentiale.

"Cred ca este vorba de o actiune intr-un fel declansata, dupa parerea mea, neoportun chiar daca stim cu totii ca intr-un partid mare sunt intotdeauna probleme, ele puteau sa fie discutate eventual dupa alegeri. Nu cred ca era un moment foarte bun acum pentru acest gen de rememorare a unor lucruri pe care sigur, si eu si altii, le cunoastem in partid si sunt sigur o multime de lucruri care vor putea fi discutate in liniste intr-o perspectiva dupa alegeri", a declarat Nastase

Liderul PSD a precizat, totodata, ca "prioritara este evident campania electorala". "Din acest motiv consider si eu ca acest gen de scrisoare a domunului Cozmanca nu a fost oportuna pentru PSD", a mai afirmat Nastase.

De asemenea, intrebat ce anume din ce a spus Cozmanca ar fi de discutat in partid, Nastase a raspuns: " Fara indoiala ca o sa vi le spun dupa alegerile prezidentiale".

In ceea ce priveste posibilitatea ca Octav Cozmanca sa fie sef de campanie a lui Sorin Oprescu, pentru prezidentiale, Nastase apreciat ca acesta ar putea si sa fie, totodata, sef de campanie al lui Traian Basescu.

Totodata, fostul senator Cozmanca nu comenteaza decizia de excludere a sa din partid de catre organizatia de Suceava, anuntand ca asteapta sa fie anuntat oficial de aceasta masura.

"Nu am primit nicio hartie de la partid, astept sa vad pe ce temei m-au exclus si dupa aceea comentez", a declarat Cozmanca pentru NewsIn. El a mai spus ca inca nu a luat o decizie in legatura cu oferta de a deveni seful de campanie al lui Sorin Oprescu. "Astept sa vad daca acesta isi anunta candidatura", a mai precizat Cozmanca.

Puteti vedea aici motivele "autosuspendarii", invocate de Octav Cozmanca in scrisoarea sa


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.