Deputatii PDL acuza membrii PNL si PSD din Comisia de ancheta in cazul Elena Udrea ca folosesc aparatul tehnic al Camerei Deputatilor in scopuri politice, pentru ca ar fi solutionat sesizarea lui Udrea privind incompatibilitatea Comisiei la Departamentul Legislativ,care le este "subordonat politic".
"Grupul PDL din Camera Deputatilor denunta modul abuziv in care PSD si PNL folosesc structurile si aparatul tehnic al Camerei Deputatilor in scopuri politice", se arata intr-un comunicat remis vineri NewsIn, semnat de liderul democrat-liberalilor de la Camera, Mircea Toader.

Potrivit lui Toader, social-democratii si liberalii din forul de ancheta, "care se afla intr-un grav conflict de interese prin calitatea de membri ai Comisiei, dar si cea de membri ai Biroului Permanent al Camerei", ar fi refuzat ca sesizarea depusa de ministrul Udrea sa mearga la Comisia juridica pentru un punct de vedere, "preferand in schimb sa transeze aceasta situatie prin intermediul Departamentului Legislativ, care le este subordonat politic".

Deputatul PDL arata ca PSD si PNL au solicitat Departamentului Legislativ un punct de vedere referitor la sesizarea ministrului Elena Udrea privind functionarea ilegala a Comisiei de ancheta, in conditiile in care aceasta structura este condusa de un membru PSD.

"Constatam cu ingrijorare ca alianta PSD- PNL constituita la nivelul Camerei Deputatilor si-a subordonat, impotriva oricaror reguli sau cutume, Departamentul Legislativ al Camerei Deputatilor, condus de Nicu Vasilescu, membru al PSD. Acesta, sub presiunea aplicata constant de grupurile PSD si PNL la nivelul functionarilor, a emis un punct de vedere in care aspectul tehnic, profesional, este inexistent, fiind inlocuit cu interpretarea politica a celui care l-a intocmit", se arata in comunicat.

Toader acuza cele doua formatiuni ca folosesc "in continuare mijloace ilegale" pentru a justifica infiintarea Comisiei pentru verificarea sumelor cheltuite de ministrul Turismului si ca si-ar fi comandat, la departamentele Camerei, "diverse puncte de vedere care sa le justifice modul abuziv in care au decis sa functioneze aceasta comisie".

Deputatul PDL subliniaza ca Departamentul Legislativ are drept atributii intocmirea punctelor de vedere referitoare la interpretarea legii doar la cererea Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, nu al unor Comisii. "Departamentul Legislativ si-a incalcat atributiile, depasind cu mult interpretarea legii, ajungand chiar la aprecieri si consideratii personale, care depasesc cadrul legal. Mai mult, Biroul Permanent nu a solicitat Departamentului Legislativ un punct de vedere pe aceasta tema", precizeaza Mircea Toader.

Potrivit acestuia, grupul deputatilor PDL solicita membrilor comisiei Udrea "sa inceteze practicile politice pe care le-au impus in legislatura in care au condus impreuna aceasta Camera si sa respecte Regulamentul de Functionare al Camerei precum si Constitutia Romaniei". In plus,deputatii democrat-liberali solicita Secretarului General al Camerei sa analizeze situatia data si sa ia masurile disciplinare in consecinta in ceea ce-l priveste pe seful Departamentului Legislativ, Nicu Vasilescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.