Ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu considera ca ordinul privind numirea directorilor si inspectorilor care au obtinut postul fara concurs este justificat si ca nu are obligatia de a-l informa pe premier in privinta ordinelor de ministru, la fel ca si ceilalti colegi de cabinet.
"Eu nu cred ca trebuie neaparat sa informez Guvernul, pentru ca nu face niciun ministru lucrul acesta in legatura cu fiecare dintre ordinele pe care ministrii le dau", a declarat Andronescu la Antena 3.

"Ceea ce am constatat eu de la acest inceput de an scolar este ca foarte multi asemenea numiri cu delegatii au avut loc in multe din judetele tarii. Asemenea numiri cu delegatie, fara concurs, eu le-am apreciat ca fiind mai ales numiri pe criterii politice. Legislatia stabileste ca directorii de scoala sunt produsul unui concurs pe care il organizeaza Inspectoratul Scolar si, dupa concurs, numirea directorilor se face prin ordin de ministru", a explicat ministrul Educatiei.

Cititi si: Boc: Daca Andronescu schimba directorii, pleaca!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.