Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat ca nu are nimic "din capul locului" cu Traian Basescu si ca este posibila o impacare politica, dar in conditiile in care seful statului ar fi "respectuos, democratic, civilizat si sincer".
Antonescu a tinut sa precizeze joi seara, la postul public de televiziune, ca la nivelul relatiilor personale nu este certat cu Traian Basescu. "Eu cred ca e bine sa nu spui niciodata niciodata in politica. S-au vazut evolutii spectaculoase ale oamenilor, s-au vazut schimbari de pareri, de comportament, de atitudine. Sa ne gandim numai la Ion Iliescu din 1990 si Ion Iliescu din 2004, 2007, 2009. E o diferenta mare", a dat exemplu Crin Antonescu.

"Probabil ca-n momentul in care Traian Basescu ar incepe sa creada si sa faca ceea ce in repetate randuri a spus atunci cand am fost in campanie electorala, atunci cand ne-am asumat impreuna - vorbesc ca partide - guvernarea acestei tari, atunci cred ca n-ar fi niciun diferend intre noi", a adaugat Antonescu, reamintind ca in anumite situatii a fost de acord cu Traian Basescu.

"Nu am avut si nu am ceva din capul locului impotriva lui Traian Basescu", a sustinut presedintele PNL, afirmand insa ca schimbarea relatiilor actuale cu seful statului presupune ca acesta sa devina "un cu totul alt fel de politician decat este actualmente", adica sa aiba "un comportament respectuos, democratic, civilizat si sincer".

"Alianta DA este, din pacate probabil, o pagina din istoria politica a Romaniei care s-a intors", a tinut totusi sa remarce Crin Antonescu.

Pe de alta parte, liderul PNL si-a reiterat teoria cu privire la varianta pe care ar sustine-o in situatia in care motiunea de cenzura ar trece, subliniind insa ca nu crede ca acest lucru este posibil. "Ma gandesc la un guvern de tehnicieni, care sa asigure gestiunea curenta intr-un mod mai eficient decat actualul Guvern si care sa-si vada de treaba lor - de a guverna tara - si nu de a face din exercitiul guvernamental o perpetua campanie electorala", a sustinut Antonescu.

Liderul PNL a adaugat ca un nou Guvern s-ar putea instala foarte repede pana la alegeri, subliniind ca el ar sustine varianta tehnocratilor si nu ar vota un premier PDL, un guvern monocolor PDL, dar nici unul monocolor PSD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.