Motiunea de cenzura a PNL si UDMR intitulata "Guvernul PDL-PSD a hotarat: 'Decat munca fara rost, mai bine putin si prost'", a fost depusa joi dupa amiaza la cele doua Camere ale Parlamentului.
Textul motiunii de cenzura a fost semnat de 121 de parlamentari PNL si UDMR.

Motiunea de cenzura este intitulata "Guvernul PDL-PSD a hotarat: 'Decat munca fara rost, mai bine putin si prost'" si, potrivit lui Eugen Nicolaescu, viceliderul de grup al PNL "se intemeiaza pe un complex de argumente". In acest context, Nicolaescu s-a referit la faptul ca adoptarea unei legi de salarizare unitara nu se poate face intr-o perioada de recesiune economica, ci intr-una de crestere economica sustinuta, cand mediul privat poate sa absoarba potentialul personal disponibilizat din sectorul public.

"Prin adoptarea acestui proiect de lege, Guvernul ignora principiul solidaritatii sociale, atat de necesar pe perioada de criza", a afirmat Nicolaescu, in opinia caruia "coalitia PDL-PSD incurajeaza nemultumirile sociale si promoveaza discriminarea intre diversele categorii de personal bugetar".

Pe de alta parte, liberalii si udemeristii sunt de parere ca nu se impunea adoptarea unei legi "de o complexitate deosebita", cum este cea a salarizarii unitare, prin angajarea raspunderii.

Nicolaescu a facut o scurta prezentare a aspectelor abordate de motiunea de cenzura. Viceliderul PNL a vorbit despre faptul ca Legea nu a intrunit consensul tuturor partenerilor sociali, fiind "o lege proasta, care impune arbitrariul".

Deputatul PNL a precizat ca "textul Legii demonstreaza modul haotic in care s-a elaborat, neprofesionalismul, incompetenta si incapacitatea Guvernului de a intelege sistemul public din Romania si de a-l organiza". De altfel, parlamentarii PNL si UDMR au acuzat si faptul ca, Executivul a "uitat" ca in cazul unor legi complexe este nevoie de "dezbatere si consens in cadrul societatii si mai ales de o dezbatere parlamentara serioasa".

"Angajarea raspunderii Guvernului intr-o singura zi pentru 3 proiecte de lege este o procedura neconstitutionala pentru ca incalca art. 114 din Legea fundamentala a Romaniei. Ori, domnul Boc are cunostinte precare de drept constitutional, ori pentru domnia sa, 1 proiect de lege = 3 proiecte de legi, dar putem spune ca este guvernul cu cele mai multe acte normative declarate neconstitutionale de Curtea Constitutionala", a mai afirmat Nicolaescu.

"Ignorand toate argumentele noastre si in lipsa unor criterii corecte de elaborare si fundamentare, singurul criteriu in baza caruia s-a facut evaluarea si proiectarea grilelor de salarizare a fost cel politic, al Guvernului coalitiei PDL-PSD, care avand painea si cutitul, poate taia si spanzura. Acest tip de politica nu are ce cauta in lumea democratica din Romania Uniunii Europene", a mai precizat viceliderul PNL.

aici gasiti textul integral al motiunii de cenzura


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.