Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca spera ca sindicatele sa aiba "inteligenta" sa nu faca greva generala, asa cum au anuntat mai multe organizatii sindicale, aratand ca acest demers nu va rezolva nimic in ce priveste noul sistem de salarizare, stabilit pe baza unor principii corecte.
Seful statului a precizat, la postul public de radio, ca este menirea sindicatelor sa fie nemultumite de masurile Executivului, insa nemultumirea lor se poate manifesta prin declaratii sau prin atitudini.

"Sper sa avem inteligenta sa n-o facem (greva, n.r.) pentru ca asta nu va rezolva nimic. Sistemul de salarizare a fost stabilit pe baza unor principii corecte, nimeni nu poate miza pe o lege buna de la inceput", a raspuns presedintele, transmite NewsIn.

Basescu a aratat ca cele trei legi asumate de Guvern sunt reformiste, ca este nevoie de diminuarea aparatului de stat, de performanta si sa se inteleaga ca "bugetul nu este vistieria personala a cuiva" si a subliniat ca "toata lumea va invata ceva din ele". Presedintele a recunoscut ca legile sunt perfectibile, insa a subliniat ca Guvernul nu are cum sa cedeze presiunilor sindicatelor, chiar in conditiile unei greve, "pentru ca ar inseamna a ceda pasi inapoi" in reforme care ar fi trebuit incepute inca din 2007.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.