Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu sustine ca daca Adrian Nastase ar fi castigat alegerile prezidentiale din 2004, Romania nu ar fi ajuns membra a Uniunii Europene la 1 ianuarie 2007 si ca existau la acea vreme "oameni foarte influenti" care nu-si doreau ca aceasta aderare sa aiba loc.
"Eu am curajul sa spun unele lucruri, stiind lucrurile pe care le stim, sa zicem. In 2004 confruntarea finala a fost intre domnul Adrian Nastase si actualul presedinte, se putea intampla sa castige domnul Nastase, atunci, si sa fie presedintele Romaniei. Eu am curajul sa spun ca Romania nu ar fi ajuns membra a UE, la 1 ianuarie 2007, daca Adrian Nastase ar fi fost presedintele Romaniei", a declarat Sebastian Lazaroiu miercuri seara la B1 Tv.

Consilierul prezidential este de parere ca aderarea Romaniei la Uniunea Europeana s-ar fi produs "in 2008, in 2009, dar nu la 1 ianuarie 2007". Mai mult, Lazaroiu sustine ca, desi sondajele din acea vreme aratau ca 80% dintre romani favorizau intrarea in Uniunea Europeana, existau 20% care nu voiau acest lucru, transmite NewsIn.

"Probabil nici nu erau 20%, ci erau 1%, erau niste oameni foarte influenti care nu-si doreau, oameni foarte influenti cu multi bani, care nu-si doreau ca Romania sa fie membra UE", a spus consilierul presedintelui Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.