Dupa un foarte lung discurs in Parlament pe tema realizarilor sale din ultimii 5 ani, Traian Basescu a revenit asupra analizei mandatului sau si si-a recunoscut si greselile - 3 la numar.
Presedintele Basescu a recunoscut ca in cei 5 ani in care a fost presedinte nu a avut numai realizari, cum a spus marti in fata Parlamentului, ci a facut si cateva gafe…minore.

Greselile prezidentiale

Traian Basescu si-a enumerate toate cele trei greseli in cadrul unei emisiuni TV de miercuri seara:
  • 1. Afirmatia ca va demisiona la 5 minute dupa ca va fi suspendat;
  • 2. Lipsa de tact aratata "uneori" fata de Parlament si Guvern;
  • 3. Promulgarea legii care majoreaza salariile profesorilor cu 50%;
Presedintele a spus, ca un prim exemplu "important" al gafelor sale, ca a dat dovada de lipsa de tact uneori in relatiile cu Parlamentul sau Guvernul.

"Probabil uneori lipsa de tact in relatiile cu Parlamentul sau Guvernul este un lucru pe care pot sa mi-l reprosez ca presedinte", a spus Basescu, subliniind insa ca observatiile pe care le-a facut celor doua puteri au fost corecte.

O alta greseala a presedintelui a fost afirmatia ca va demisiona la 5 minute dupa ce va fi suspendat, iar o a treia a fost promulgarea Legii prin care salariile profesorilor se majorau cu pana la 50%. Seful statului si-a justificat ultimul gest, cel al promulgarii Legii ce viza salariile cadrelor didactice, prin faptul ca la acel moment nu se cunostea gravitatea crizei economice.

Seful statului si-a continuat astfel Campania electorala pentru prezidentiale, inceputa marti in sedinta de asumare a raspunderii pe cele trei pachetele de lege, transmite NewsIn.

"Poate am facut si greseli. Nu ascund acest lucru. Dar intotdeauna am actionat cum am crezut ca este mai bine pentru oameni. Pentru milioanele de romani care si-au dorit un presedinte implicat, un presedinte jucator, nu unul spectator. Doar romanii pot judeca ce am facut si ce nu am facut bine", a spus Traian Basescu marti seara in fata Parlamentului, intr-un mesaj in care a dorit sa faca un bilant "onest" al mandatului sau de presedinte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.