Senatorul PSD Miron Mitrea spune ca santajul politic, a carui aplicare am vazut-o cu totii la sedinta de asumare a raspunderii, s-a folosit si inca se foloseste cu succes atat in Romania, cat si in alte tari, cu democratii mai avansate pentru ca politica este o afacere murdara.
Senatorul social-democrat recunoaste ca PSD-ul a acceptat “sa-si puna un calus in gura” pentru a ramane la guvernare.

Acesta sustine ca PSD-ul avea de ales intre doua solutii: iesirea de la guvernare sau ramanerea la guvernare si acceptarea calusului pus. “S-a incercat la un moment dat sa se impuna un alt calendar, nu s-a acceptat. Din moment ce am decis sa ramanem la guvernare cu orice pret, din motive pe care le putem discuta o mie de ani, sigur ca s-a acceptat, pana la urma, un santaj al adoptarii prin asumare.”

Mitrea sustine insa ca partidul nu trebuie judecat atat de aspru, sau cel putin nu trebuie luat ca fiind singurul vinovat.

Pana la urma, cand accepti santajul, nu esti mai putin condamnabil decat atunci cand il folosesti ca sa obti ceva. Sa nu facem pe sfintii, atat noi, cat si celelalte partide stim ca santajul politic s-a folosit si inca se foloseste cu succes atat in Romania, cat si in alte tari, cu democratii mai avansate. Asta este politica, o afacere de multe ori murdara”, scrie Mitrea pe blogul sau.

Social-democratul Miron Mitrea nu ii iarta totusi atat de usor pe colegii sai de partid si sustine ca din moment ce acestia au acceptat santajul atunci sa si-l asume si sa nu se mai ascunda dupa diverse scuze care nu isi au rostul.

Daca accepti un anume joc politic trebuie sa ti-l asumi barbateste, nu sa te vaiti dupa aceea ca n-ai avut ce face. Ai avut ce face, puteai sa accepti sau sa nu accepti. Ai evaluat toate consecintele si ai luat o decizie. Fii barbat si asumati-o”, isi incheie Mitrea mesajul adresat atat colegilor de partid cat si opiniei publice.

Cititi si: Culisele unui santaj: De ce au tacut PSD si PNL la asumarea raspunderii?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.