Prevederea legata de incompatibilitatea calitatii de demnitar cu functiile de conducere in universitati nu mai este cuprinsa in noua Lege a educatiei, desi guvernul a anuntat, luni, ca acest punct va fi cuprins expres in noua lege.
"Directorul scolii nu va putea sa faca parte dintr-un partid politic pe durata mandatului, astfel incat „actualii directori care sunt membri de partid au termen 45 de zile pentru a opta intre functia de director si cea de membru de partid”, a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului. In plus, persoanele care ocupa o functie de demnitate publica nu pot exercita nici una dintre functiile de conducere din cadrul universitatii si trebuie sa aleaga intre cele doua functii", anunta, luni, purtatorul de cuvant al primului ministru.

Cu toate acestea, in legea asumata astazi nu se regaseste aceasta prevedere pentru conducatorii universitatilor, ea fiind pastrata numai pentru directorii scolilor, care nu trebuie sa faca parte nici din vreun partid politic, observa NewsIn.

Singura rezerva din lege ii priveste pe membrii Consiliului Agentiei Romane de Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS). "calitatea de membru in Consiliul ARACIS este incompatibila cu exercitarea functiei de demnitate publica sau a functiei de rector", se arata in lege.

Reprezentantii Ministerului Educatiei nu au facut comentarii legate de acest aspect, motivand ca ministrul Andronescu este singura in masura se dea explicatii. Pana la aceasta ora insa, Ecaterina Andronescu nu a putut fi contactata.

Ministrul Ecaterina Andronescu ar putea fi prima afectata de aceasta incompatibilitate. Membra PSD din 1996, Andronescu ocupa functia de rector al Universitatii Politehnica din Bucuresti din 2004. Desi a anuntat ca se autosuspenda din functie odata cu preluarea mandatului de ministru, pana in prezent nu a fost desemnat un alt rector, mai arata NewsIn.

Andronescu ocupa din 2004 si functia de Consiliului National al Rectorilor din Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.