Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a comentat marti situatia in care se afla social-democrati in fata angajarii raspunderii Guvernului pe cele trei legi, spunand ca i se pare "firesc" sa-i acorde sustinerea lui Traian Basescu si Emil Boc "pentru a crea formula de dictatura in Romania".
"Eu unul sunt de acord cu tot ceea ce se intampla si mi se pare un lucru firesc sa-i dam tot sprijinul domnului presedinte Traian Basescu si domnului prim-ministru Emil Boc pentru a crea formula de dictatura in Romania. Este un lucru firesc, este un lucru corect si cred ca trebuie sa le acordam tot sprijinul pentru ca sa aiba tot culoarul favorabil. Il au pe o anumita linie, inca nu-l aveau in Parlament, incercam acuma cu devotament sa le dam tot sprijinul", a declarat Vanghelie la finalul sedintei BPN a PSD.

Intrebat daca PSD nu este in acest moment "intr-o capcana", Vanghelie a raspuns ca "in momentul cand intr-o tara se prefigureaza a fi dictatura, nu mai pot fi capcane". " Suntem cu totii intr-o capcana a acestei democratii salbatice a la Traian Basescu si Emil Boc", a mai declarat liderul PSD.

Pe de alta parte, Vanghelie a mentionat ca in cazul unei decizii "ferme" cu privire la asumarea raspunderii pe cele trei legi PSD ar putea fi gasit tap ispasitor. "Daca am iesi din Parlament s-ar putea presupune ca masurile care sunt discutate si am fost si noi parte componenta cu FMI, s-ar putea spune ca noi am dus tara intr-o anumita criza si mai mare. Deci problema este in felul urmator: solutia, si va spun cu responsabilitate, din pacate in momentul de fata nu mai poate fi la clasa politica. Singura posibilitate este la romani acum, sa deschida ochii bine si sa vada ceea ce ne pregatesc acesti democrati prin cuvantul <<modernizarea>> Romaniei", a precizat liderul PSD Bucuresti.

Intrebat daca ii sfatuieste pe parlamentarii PSD sa nu ia parte la sedinta de angajare a raspunderii, Vanghelie a evitat un raspuns direct. "Sincer sa zic, sa fac o gafa, cred ca nu mai are nicio importanta dupa modelul care se prefigureaza. Cred ca exista si pasul doi si pasul trei si vorbesc foarte serios. Sunt atent la tot ceea ce propune si PDL, sunt atent si la ceea ce se discuta la noi. Cred ca exista si pasul doi si pasul trei spre dictaturi accelerate", a afimat Vanghelie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.