Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, s-a declarat marti impotriva procedurii prin care Guvernul isi angajeaza raspunderea, sustinand ca legile asumate nu sunt cunoscute in forma lor finala de catre membrii coalitiei, dar a spus ca nu le recomanda "nimic" membrilor PSD in legatura cu asumarea.
Iliescu a plecat de la sediul PSD inainte ca sedinta BPN sa inceapa, dupa ce a luat parte la o sedinta de campanie. El a afirmat ca, in cadrul unui Guvern de coalitie, asumarea raspunderii nu este a premierului, "trebuie sa fie asumarea raspunderii Guvernului, deci a coalitiei de guvernare", adaugand faptul ca asupra acestor chestiuni a ramas sa se "lamureasca" liderii PSD si parlamentarii partidului, care vor lua o decizie, transmite NewsIn.

Ion Iliescu a amintit ca PSD s-a pronuntat de la inceput impotriva asumarii raspunderii. "Este o procedura care nu se impune prin logica promovarii unor legi atat de complicate si toata dezbaterea publica a evidentiat acest lucru. Mie nu mi-e deloc clar care este ratiunea acestei aventuri in care este fortat premierul sa se lanseze din capricii pentru mine de neinteles", a sustinut Iliescu, acuzand o "asumare a raspunderii in orb".

"De ce sa nu o faci in liniste si sa poti sa judeci lucrurile pana la capat, nu sa faci sub presiunea timpului, sub presiunea momentului si, iata, acum, oamenii habar nu aveau si membrii BPN-ului nu stiu, spre exemplu, la ce se angajeaza acest Guvern, si respectiv membrii. Azi noapte abia, am inteles, premierul Boc a mai stat 6 ore si a tot lucrat pe niste texte. Pai, se poate sa nu cunoasca acest lucru coalitia, care si-a asumat responsabilitatea aceasta?", s-a intrebat retoric Iliescu.

Totodata, intrebat daca recomanda, in aceasta situatia, ca parlamentarii PSD sa nu participe la sedinta de angajare a raspunderii, Iliescu a raspuns: "Nu recomand nimic, ei or sa discute si or sa decida".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.