Deputatul PNL Diana Tusa a transmis marti un indemn colegilor parlamentari de la toate formatiunile politice sa nu se lase calcati in picioare si sa nu ajunga simplii slujbasi al Guvernului, mesaj trimis in ziua angajarii raspunderii Cabinetului Boc pe cele trei proiecte de lege.
"Ducerea in derizoriu a rolului Parlamentului este consfiintita in aceste zile prin angajarea raspunderii de catre Guvern pentru trei proiecte de o importanta capitala pentru orice natiune: educatia, eficientizarea functionarii statului si reasezarea institutionala.
De aceea, colegul meu, senator sau deputat, fac un apel catre tine sa nu te lasi calcat in picioare. Nu uita! Ai fost trimis in Parlament sa propui, sa dezbati si sa votezi legi, nu sa ajungi un simplu slujbas al Guvernului!
", a indemnat Tusa.

Tusa a declarat ca, din momentul inceperii mandatului sau de deputat a observat "cum separatia puterilor in statul roman isi pierde treptat, treptat din consistenta. Puterea executiva se substituie celei legislative, puterea judecatoreasca este impinsa in derizoriu sau este pur si simplu blocata, presedintia isi extinde puterile executive… ".

Potrivit deputatului liberal, Parlamentul si-a pierdut principala atributie constitutionala, aceea de unica putere legiuitoare a statului si “bombardeaza” cu ordonante.

Dezbaterile rationale, cu argumente, sunt inlocuite de declaratii suburbane facute in prime-time in lumina camerelor de luat vederi. Poate acest lucru nu ar fi atat de grav daca declaratiile belicoase ar viza proiectele de reformare radicala a statului. Din pacate, ele nu vizeaza decat lupta politica”, sustine Diana Tusa, in mesajul sau catre parlamentari.

Tusa va distribui acest mesaj catre toti colegii sai, iar rugamintea de incheiere va fi : “Colegul meu, senator sau deputat, fac un apel catre tine sa NU te lasi calcat in picioare. Nu uita! Ai fost trimis in Parlament SA PROPUI, SA DEZBATI SI SA VOTEZI LEGI, nu sa ajungi un simplu slujbas al guvernului!

Daca membrii Coalitiei nu ajung la un acord in privinta asumarii raspunderii pe cele trei legi, Guvernul ar putea pica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.