Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, luni, ca ruperea protocoalelor din teritoriu cu PSD de catre democrat-liberali face parte dintr-o "stratagema" inceputa in urma cu cateva luni de zile, pe care i-a atribuit-o lui Traian Basescu, despre care a sustinut ca incearca sa "provoace" PSD.
Geoana a fost intrebat, la Calarasi, intr-o conferinta de presa, daca ruperea protocoalelor de catre PDL in teritoriu va duce in cele din urma la ruperea coalitiei guvernamentale. "Face parte dintr-o stratagema care a inceput in urma cu cateva luni de zile si pleaca nu de la Emil Boc si de la PDL, ci pleaca de la Traian Basescu. Deci, Traian Basescu a crezut ca prin cooptarea PSD la guvernare isi va asigura linistit un al doilea mandat de presedinte si iata ca lucrurile merg intr-o alta directie. Si in clipa respectiva vrea sa schimbe tactica, nu stie cum, si incearca sa ne provoace, incearca sa rupa jos, sus", a raspuns Geoana.

De asemenea, el a afirmat ca "in acest moment, cel care provoaca instabilitate politica va fi considerat nu doar la aceste alegeri, ci pentru multi ani de zile, ca principalul responsabil pentru o criza prelungita, o criza severa".

"Romanii vor putea judeca ce a facut si ce nu a facut actualul presedinte in ultimiii cinci ani de zile. Nu vreau eu sa dau o sentinta aici, pana la urma romanii trebuie sa decida daca acest presedinte mai trebuie sa continue inca cinci ani", a spus Geoana, considerand ca un nou mandat al lui Basescu ar fi "un pericol pentru Romania".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.