Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat luni ca in sedinta Biroului Politic Central al partidului s-a decis ca parlamentarii liberali sa nu participe la sedinta in care Guvernul isi va angaja raspunerea, insa vor participa la discursul presedintelui Basescu.
"Daca Guvernul nu va da curs apelului nostru de a retrage acest pachet, vom discuta si acum la grupurile parlamentare, dar la BPC am discutat despre situatia ca nu vom fi prezenti la asumare, dar voi fi acolo (la sedinta grupurilor - n.r.) sa explic sensul politic acestui gest", a afirmat Antonescu, precizand ca liberalii "nici nu vor intra in sala".

Cat priveste discursul din Parlament al presedintelui, care are loc dupa sedinta de angajare a raspunderii, presedintele PNL a precizat ca parlamentarii liberali vor veni sa-l asculte. "Noi ne comporam normal, institutional", a motivat el prezenta "din respect pentru institutia parlamentara, pentru institutia cea prezidentiala si pentru sensul comunicarii democratice si constitutionale".

"In momentul in care maine vom avea asumarea de catre premier in Parlament, vom intreba limpede pe cei de la UDMR daca semneaza sau nu motiunea de cenzura si vom anunta ca tinem aceasta initiativa deschisa pentru oricare dintre parlamentari, inclusiv cei ai puterii", a afirmat Antonescu, referindu-se la depunerea unei motiuni de cenzura.

Liderul PNL a mai precizat ca liberalii iau in discutie, inclusiv in sedinta grupurilor reunite, posibilitatea sesizarii unor aspecte de neconstitutionalitate ale proiectelor asupra carora Guvernul isi angajeaza raspunderea. "O sa le discutam cu atentie si cu juristii nostri, cred ca in toate pachetele exista aspecte neconstitutionale, in legea salarizarii cu siguranta", a sustinut el.

In privinta textului motiunii de cenzura, Antonescu a precizat ca mai este timp pentru redactarea ei. "Ea nu a fost redactata in text, dar tema e foarte clara. Nici nu trebuie sa muncim foarte mult la text, e deja vocea strazii, e vocea societatii", a comentat presedintele PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.