Potrivit unui studiu realizat de EUObserver, Romania este tara cu cea mai slaba activitate parlamentara din UE, alesii nostri nu au trimis niciun raspuns referitor la propunerile legislative venite de la Bruxelles, de la aderare incoace.
La polul opus fata de “rusinoasa” Romanie, se afla Parlamentul Portughez, care a trimis 102 raspunsuri fata de propunerile legislative venite de la UE. Acesta este urmat de Parlamentul Francez, cu 58 de raspunsuri din 2006 pana acum, de cel German (48 de raspunsuri), Suedez (44 raspunsuri) si cel Britanic, cu 39 de reactii legislative.

Lista “rusinii”

Dupa cum arat studiul realizat de EUObserver, cele mai putin active tari sunt Spania, Romania si Malta. In cazul celor trei, Parlamentele au trimis mai putin de 10 raspunsuri la propuneri legislativel din 2006 pana acum. Pe lista fostelor state comuniste, cel mai activ Parlament a fost cel Ceh (41 de rasapounsuri), care a si detinut presedintia CE in mandatul trecut.

Aceste propuneri legislative trimise de la Bruxelles direct catre Parlamentele statelor membre au fost introduse in urma cu trei ani pentru a solutiona ruptura dintre Bruxelles si cetatenii europeni. Parlamentele sunt rugate sa priveasca si sa analizeze cu atentie daca modul in care actioneaza Comisia Europeana este intradevar oportun pentru ei. Propunerile legislative de pana acum au inclus: legi privind clauzele de divort sau serviciile postale.

Cu toate astea, politicienii nostri nu considera importanta initiativa UE de a-i consulta in privinta legilor si din acest motiv nu raspund scrisorilor venite de la Comisie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.